NRK Meny
Normal

– Usikkerheten er det verste

Det sier direktør for Kongsberg Maritimes kontor i Piraeus i Athen, Terje Dyhre. Han håper bankene bare holder stengt i én uke.

Kongsberg Maritimes kontor i Hellas

Kongsberg Maritimes kontor i Piraeus.

Foto: Kongsberg Maritime

Dyhre startet det norske kontoret i 2011 og har i dag 16 greske ansatte. Bedriften har service på skip, og selger deler til skip i Øst-Middelhavet.

– Det er første dag etter en veldig dramatisk helg. Ting ser foreløpig ganske normalt ut, men det har vært tømming av minibanker og butikkene går sikkert tom for varer etter hvert.

Direktøren har tilbrakt helgen med greske venner.

Terje Dyhre

Terje Dyhre håper bankene åpner neste uke.

Foto: Kongsberg Maritime

– De er veldig spente alle sammen. De siste månedene med forhandlinger og uvisshet sliter på. Det at landet kanskje forlater EU er ekstra tungt. Folk er usikre på hva som skjer med Hellas, og med dem selv. Dette er en ny situasjon både for grekerne og Europa.

Optimist

Dyhre er grunnleggende optimist, men sier det kan bli problematisk for bedriften dersom bankene holder stengt i mer enn én uke.

Økte skatter og tung «cashflow» kan påvirke oss, men så langt er det ikke så store forandringer. Hvis bankene stenger lenger enn denne uka, så kan det bli interessant for vår bedrift. Da kan det hende at vi ikke har penger til å operere, men det får vi ta når det kommer.

Direktøren er likevel klar på at Kongsberg Maritimes engasjement i Hellas ikke står i fare.