NRK Meny
Normal

– Uheldig og dumt av Northug

Men idrettsstudenter ser fortsatt på den profilerte langrennsløperen som et forbilde.

Nikolai Myrvang Olsen (t.v.), Pål Jenssen.

Nikolai Myrvang Olsen (til v.) og Pål Jenssen er enige om at Petter Northug fortsatt er et sportslig forbilde.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

– Han er et stort forbilde for meg, sier Pål Jenssen som går i førsteklasse på WANG Toppidrett Tønsberg.

Reaksjonene har vært mange etter Northugs fyllekjøring som endte i grøfta i helga. Ved WANGToppidrett synes man både det er trist og skuffende det som har skjedd. Men Pål Jenssen holder fortsatt fast på Northug som et forbilde.

– Han er for så vidt et forbilde fortsatt etter alt han har gjort for skisporten. Men det han har gjort er ikke så veldig lurt, og jeg syns ikke noe særlig om det.

Les også:

– Sjokkerende og trist

Jenssen syns nyheten søndag var sjokkerende, men mener skistjernen fortjener fornyet tillit.

– Det spørs hvordan han står fram, men jeg syns synd på ham og mener han fortjener fornyet tillit. Det som har skjedd er trist, men jeg håper han reiser seg igjen.

– Ikke et sosialt forbilde

Nikolai Myrvang Olsen som går i 2. klasse ved den samme skolen, er enig med medeleven.

– Northug er et forbilde for meg sportslig sett. Han har gjort ekstremt mye stort i skisporet. Jeg ser på ham som er sportslig forbilde, ikke et sosialt forbilde. Sånn sett fortsetter han å være mitt forbilde.

Har en lang vei å gå

Rektor og langrennstrener Fredrik Aukland ved WANG Toppidrett ble veldig overrasket da han hørte hva som hadde skjedd natt til søndag.

– Det er veldig uheldig at en så stor profil som Petter Northug gjør noe så dumt. Jeg ble veldig overrasket og selvfølgelig skuffet.

Mange lurer på hvor veien videre går for Northug. Fredrik Aukland tror han har en lang vei å gå, men mener at det også er viktig å tenke på mennesket Northug.

– Han må først finne ut om han ønsker å være en langrennsløper eller ikke. Nå må han først komme seg gjennom den tunge perioden, så får tiden vise hva som skjer videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredrik Aukland.

Fredrik Aukland sier at Northug har en lang vei å gå. Han sier at det er usikkert hva dette vil ha å si for den videre karrieren.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Usikker på videre karriere

Aukland peker på at trønderen har slitt med motivasjonen og tatt noen tøffe valg som mange andre ikke ville gjort. Alt han har gjort har kanskje ikke vært positivt, sier han.

– Men vi må også huske på hvilken fantastisk idrettsutøver Petter er når han er i sitt ess. Det er den han må finne tilbake til.

Fyllekjøringa til Northug har fått store oppslag også i utenlandske medier . Aukland er usikker på hvor skadelig dette er for Northugs videre karriere.

– Det er det for tidlig å si noe om. Det som sannsynligvis vil skje nå, er at han må sone en straff. Så må han ta noen runder både med seg selv og sine sponsorer. Men det er veldig uheldig for ham og hans omdømme at dette har skjedd.

Vil se ham tilbake i sporet

– Du trener nå ungdommer som kanskje er fremtidige langrennsstjerner. De vi har snakket med sier at Northug fortsatt er et stort forbilde. Hva tenker du om det?

– Det er klart han er et forbilde for veldig mange unge. Han er en ekstremt god idrettsutøver og han har en tøff profil. Det er klart han fortsatt vil være et forbilde og sånn sett er det som har skjedd enda verre, og derfor får saken den medieoppmerksomheten den gjør.

Aukland håper ikke villmannskjøringa sist helg betyr slutten på trønderens karriere.

– Han er en kjempeviktig person for norsk idrett, og jeg håper virkelig vi få se han tilbake i langrennssporet så fort som mulig.

Les også: