NRK Meny
Normal

– Skal noe bli gjort, gjør det sjøl

Bilistenes aksjonsgruppe inviterte mandag til nasjonal dugnad på forfalne norske veier. Leder Johan Morten Nome fra Tønsberg mener myndighetene snart blir nødt å lytte til folket.

Johan Morten Nome

Johan Morten Nome leder Bilistenes aksjonsgruppe og hadde igår fått med seg nær 400 til en nasjonal ryddedugnad kalt Aksjon vår vei.

Foto: Camilla Bolling Muir

- Det er en skandale at et så rikt land som Norge bruker under 1 prosent av statsbudsjettet på vei. Men i stedet for å stå utenfor Stortinget og rådhus og rope ønsket vi nå å aksjonere på en litt hyggeligere måte, sier Nome.

Målet er at alle dokumenterer med bilder hva de gjorde lokalt på aksjonsdagen 13. mai og i dagene frem mot 17. mai, for så å legge bildene ut på gruppas Facebook-sider i etterkant.

- Tilsammen blir dette et politisk budskap, sier Nome, som selv har jobbet som yrkessjåfør de siste 25 årene. Han mener utviklingen når det gjelder veibygging og vedlikehold i Norge går i gal retning.

Økende medlemsmasse

Selv er han stolt over at Bilistenes aksjonsgruppe etterhvert teller nær 13 000 medlemmer og mener de etterhvert kan bli et talerør for bilistene som myndighetene blir nødt til å lytte til.

- Sålenge NAF har bestemt seg for å være politisk korrekte og sitte som en tannløs løve og ikke si noenting så må jo noen andre gjøre noe, sier Nome.

Uenig i kritikken

Inger Elisabeth Sagedal er dermed sterkt uenig i at NAF med mer enn en halv million medlemmer sitter der som en tannløs løve. Hun er kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen og understreker at NAF prioriterer profesjonell lobbyvirksomhet fremfor høye rop i media.

- Vi har aldri hatt så mye politisk innflytelse som nå, sier hun som kommentar til Nomes uttalelser, og ønsket ellers lykke til med gårsdagens aksjon.