Normal

– Simond mistet aldri håpet

Simond Hirschel-Haag Johansen høyeste ønske var å sykle Dag Erik Pedersens sykkelritt Granfondo don Pedro i Larvik. Slik ble det ikke.

For en måned siden døde 16 år gamle Simond Hirschel-Haag Johansen av kreft. Nå vil foreldrene sykle i Dag Erik Pedersens sykkelritt Granfondo don Pedro for å hedre sin sønn.

Foreldrene vil oppfylle Simond Hirschel-Haag Johansen sitt ønske om å auksjonere bort tegningen hans til inntekt for kreftforeningen.

16 år gamle Johansen fikk aldri muligheten til å stille til til start førstkommende lørdag. 19. mai tapte han kampen mot blodkreften.

Nå har foreldrene, Mette Hirschel-Haag Johansen og Per Øivind Johansen, funnet frem syklene for å hedre sønnen under helgens sykkelritt.

Les også: Har hatt kreft seks ganger, nå går hun Birken

– Håpet var sterkest

For et år siden tegnet Johansen for kreftsaken, den gangen var han allerede kreftsyk, og han sa da at det var viktig at folk støttet kreftsaken.

(saken fortsetter under bildet)

Simond Hirschel-Haag Johansen

Simond Hirschel-Haag Johansen synes det var viktig at folk støttet opp om kreftsaken.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Nå ønsker foreldrene å auksjonere bort bildet sønnen tegnet til inntekt for kreftsaken.

– I dette bildet har han uttrykt sin vrede mot sykdommen. Han føler han står i et flammehav, men han står i en judodrakt med et rolig og behagelig ansikt. Alt det blå rundt er håp. Så håpet var og er større enn flammene, sier Per Øyvind Johansen.

Simon tapte kampen, men tegningen forteller at han aldri gav opp håpet.

Løp Larviksløpet kreftsyk

Mette Hirschel-Haag Johansen

Johansens mor beskriver han som en tøff gutt, som aldri gav opp håpet.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Johansens foreldre er nå klare for å gjøre det sønnen ikke fikk mulighet til.

– Vi føler det er en godt ting å hedre Simond ved å være med på sykkelløpet, og i tillegg videreformidler vi hans ønske om å auksjonere bort bildet til videre behandling og forskning på kreft, sier Mette Hirschel-Haag Johansen.

I fjor sprang Simond Larviksløpet, da hadde han vært syk fem måneder. Moren forteller at han klarte å springe til fra Larvik og til Stavern selv om han var kreftsyk.

– Det forteller at det går an å være fysisk sterk og trene selv om en er veldig syk, avslutter Per Øivind Johansen.