– Sånn har det vært lenge

Byggmester Trond Edvartsen anslår at platene som eiendomsforvalteren i Nøtterøy kommune distribuerer er blitt brukt på kommunale bygg i et snaut tiår.

Trond Edvartsen

Byggmester Trond Edvartsen sier at det lenge har vært praksis å bruke våtroms- og garderobeplatene.

Foto: John-André Samuelsen

Nøtterøy kommune mistenker en eiendomsforvalter for å ha misbrukt sin stilling for å selge varer gjennom sitt private firma. Et revisjonsfirma skal nå gjennomføre en utvidet kontroll av eiendomsavdelingen og innkjøpsavdelingen i kommunen.

Forrige uke ble en eiendomsforvalter i Nøtterøy kommune suspendert og sa opp samme dag, det bekrefter rådmann Toril Eeg.


Trond Edvartsen har lenget jobbet med kommunen i forskjellige byggeprosjekter. Han forteller at disse platene er blitt brukt lenge.

– De har vært brukt i åtte til ti år. Det vet jeg fordi jeg har hatt rammeavtale med kommunen i lenger tid enn det, sier Edvartsen til NRK.

Ikke noen hemmelighet

Edvartsen forteller at platene har vært lagret på forskjellige lager som kommunen har disponert, og at det bare har vært å hente materialet.

– Denne ordningen har sett ut til å fungere lenge. Det er ikke noe hokus pokus med det, sier Edvartsen

Ifølge Edvartsen er sannsynlig at flere i eiendomsforvaltningen har visst om ordningen.

– De må jo ha vist at det var sånn. Det kan ikke ha vært noen hemmelighet. Det har ikke vært noen tvil om at det var disse platene som skulle brukes. De platene er de beste på markedet, og det vet kommunen. Det er derfor vi bruker de.