Du risikerer bot om du ikke plukker opp

– Hesteeiere må bli flinkere til å plukke opp etter hesten, på lik linje med hundeeiere, mener Caroline Gangsø ved Lefdal rideskole.

Hestemøkk

OPPFORDRING: Caroline Gangsø ønsker at flere plukker opp etter hesten sin.

Foto: HINA ASLAM / NRK

– Når du kommer ned en gangsti så synes hestebæsjen bedre enn hundebæsj. Jeg mener absolutt at folk må bli flinkere til å plukke opp, eller i hvert fall dytte det over kanten slik at folk ikke sykler eller går på det, sier leirsjef ved Lefdal rideskole i Tønsberg, Caroline Gangsø.

Rideskolen er ikke ofte ute å rir på offentlige veier og benytter seg heller av private områder. Ellers passer de på å plukke opp etter seg.

Lefdal Rideskole

HESTEEIER: Caroline Gangsø ved Lefdal Rideskole. Her sammen med hesten Cowboy.

Foto: HINA ASLAM / NRK

– Jeg går ned og tar opp eller dytter det bort over kanten, sier Gangsø og legger til at hestebæsjen er kanskje ikke verre enn hundebæsj, men at det synes bedre og det er ikke hyggelig å ha det liggende på steder der folk ferdes.

– Renere enn hundebæsj

Hun får støtte av dyrlege Øivind Austefjord ved Nøtterøy dyreklinikk.

Veterinær

DYRLEGE: Øivind Austefjord håper at flere kan bli flinkere til å kaste fra seg i en søppelbøtte.

Foto: HINA ASLAM / NRK

– Hesten kan ha stivkrampebakterie i avføringen sin, og hvis noen får det på et åpent sår, kan de bli smittet av stivkrampe, sier han og legger til at det er derfor det ikke er lov å ha med hester til for eksempel parker og badestrender.

– Men hestebæsjen er nokså renslig i forhold til hundebæsj, siden de i hovedsak bare spiser gress. Hunder kan få i seg mye annet, forklarer dyrlegen.

Kan ende i bot

– Hestebæsj eller hundebæsj – plukker du ikke opp etter kjæledyrene dine, kan det ende i bot, forteller politiinspektør Magnar Pedersen og legger til at dette gjelder all forsøpling.

Tønsberg politi

KAN BØTELEGGES: Politiinspektør Magnar Pedersen oppfordrer folk til å plukke opp etter kjæledyra sine.

Foto: HINA ASLAM / NRK

Likevel er det sjelden at politiet anmelder eller mottar anmeldelser på folk som ikke plukker opp etter kjæledyrene sine.

– Det verste er at det ikke ser særlig trivelig ut for folk som må gå i hundebæsj eller en annen form for forsøpling, sier han og oppfordrer folk til å plukke opp etter seg å kaste fra seg i en søppelbøtte.