NRK Meny
Normal

– På høy tid å få slutt på problemene i krysset

Ifølge Larvik-ordfører Rune Høiseth vil de store trafikale problemene i Øya-krysset mest sannsynlig ta slutt i løpet av neste vår.

Øya-krysset Larvik

Øya-krysset i Larvik er sterkt trafikkert, og både politikere og innbyggere har lenge etterlyst utbedring av krysset. Forholdene vil trolig bli bedre til våren.

Foto: Henrik Bøe

Det sterkt trafikkerte Øya-krysset i Larvik har vært en flaskehals i mange år, og skaper problemer for Larvik havn. Det har lenge vært snakk om å bygge ut krysset for å bli kvitt disse problemene.

Larvik-ordfører Rune Høiseth (Ap) sier at kommunen nå går inn for midlertidige tiltak for å bedre flyten.

– Men det avhenger av at Statens vegvesen og kommunens planavdeling kvalitetssikrer at disse tiltakene virkelig gir effekt. Kommunen jobber samtidig med å finne en helhetlig transportløsning på problemene, men jeg ser ingen grunn til å vente på dette hvis fagmiljøene synes de midlertidige tiltakene er gode nok. Det er på høy tid at noe blir gjort med krysset, sier Høiseth til NRK.no.

Han kommer med avgjørelsen etter å ha deltatt i et møte om krysset onsdag, sammen med ingeniørfirmaet Asplan Viak.

Rune Høiseth

Larvik-ordfører Rune Høiseth (Ap) sier at de er på høy tid at trafikkproblemene i Øya-krysset tar slutt.

Foto: Philip Hofgaard/NRK

Ifølge Høiseth bør alt ligge til rette for å sette i gang tiltakene i løpet av neste vår. Han sier at en permanent løsning vil ikke være klar før om noen år.

Les også:

Color Line viktig aktør

På onsdagens møte la Asplan Viak la fram en skisse på flere tiltak som skal bedre flyten i krysset. Det gjorde firmaet på oppdrag fra Color Line.

– Men er det ikke kommunen som bør legge fram ideer for dette, og ikke Color Line?

– Både ja og nei, fordi Color Line er en viktig næringsaktør i området. Firmaet har mange daglige avganger fra Larvik, derfor er det viktig for dem å bedre fremkommeligheten for reisende til og fra havna, sier Høiseth.

Valgkampløfter fra Frp

Fremskrittspartiet lovte å utbedre Øya-krysset hvis de kom i regjering.

– Har du fått noen signaler om når dette løftet virkelig vil bli oppfylt?

– Det er i ferd med å skje nå. Når de midlertidige tiltakene er kvalitetssikret, skal vi vise samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at vi har et godt forslag som bedrer flyten i krysset fram til en permanent løsning er på plass, lover Høiseth, og legger til:

– Solvik-Olsen har lovet oss ti millioner kroner til utbedring av krysset, og det skal vi minne han på da.

Da samferdselsministeren besøkte Øya-krysset i november, ville han ikke gi noen løfter om når utbedringen kunne skje.