NRK Meny
Normal

– Nå starter hardkjøret

Torsdag starter jakten på opprykk for Tønsberg Vikings. – Det er først nå vi må sette inn høygiret, sier trener Brett Stewart.

Trening Tønsberg Vikings

Etter trettiseks ferdigspilte kamper, vant Tønsberg Vikings 1. divisjon overlegent foran serietoer Comet. Det betyr kvalik opp til eliteserien, hvor de møter Manglerud, Kongsvinger og Comet.

– Det er dette vi har planlagt hele sesongen. Kampene vi har spilt i ligaen har vært en slags oppkjøring mot kvalifiseringen, og det er først nå vi må sette inn høygiret, forteller trener Brett Stewart.

Intens trening

– Forskjellen fra når vi møter et 1. divisjonslag kontra et lag fra eliteserien er at tempoet er mye høyere. Derfor har vi denne uken trent hardt på bevegelse og fart, slik at vi kan være på nivå med Manglerud, sier Stewart.

Poengkongen (den med flest mål og målgivende pasninger) i 1.divisjon, Patrick Eriksson, tror at kampen mot Oslo-klubben kommer til å bli svært jevn.

– Vi spilte en treningskamp mot dem i starten av sesongen og da vant vi. Nå har de fått inn nye spillere, så jeg tror det kommer til å bli en tøff kamp i kveld, utdyper Eriksson.

Artikkelen fortsetter under bildet

Patrick Eriksson, Tønsberg Vikings

POENGKONGEN: Med 96 målpoeng denne sesongen, har Patrick Eriksson skutt Vikings mot eliteserien.

Foto: Knut A. Fosdahl

– Opprykk betyr mye

Tønsberg Vikings spilte i eliteserien i sesongen 2013 - 2014. Nå håper de å vinne kvaliken og dermed sikre seg en ny plass i den øverste divisjonen. Det betyr både mer penger i kassa og et bredere samarbeid med ungdomslagene.

– Et opprykk ville vært absolutt positivt for klubben. Vi har et bedre samarbeid med bredde-laget denne sesongen enn vi har hatt tidligere. Det er en av grunnene til at vi trenger dette, legger Stewart til.

Kampen mot Manglerud Star, spilles torsdag kl. 18.30 i Oslo.