NRK Meny
Normal

– Mer muskler må til

Larviks håndballjenter trenger mer muskler og fett for å kunne kjempe i verdenstoppen. Det mener hovedtrener Ole Gustav Gjekstad.

gro

Gro Hammerseng og de andre larviksjentene møter på stadig sterkere motstand i form av mer muskler på den internasjonale håndballarenaen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Spillerne har ikke prestert slik de ønsket og håpet i årets mesterligasesong. Nå snus alle steiner for å se hva som kan gjøre laget bedre.

En av tingene som sees på er kostholdet. Gjekstad ser at hans håndballjenter kan komme til kort når de møter store, muskuløse spillere.

– Vi har sett at noen av våre spillere innimellom mangler litt masse og litt muskler når vi møter lag ute i Europa, sier Gjekstad.

Mer fett i kostholdet

Ole Gustav Gjekstad

Gjekstad er opptatt av å hele tiden se etter hva som kan gjøre håndballjentene bedre.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Gjekstad sier jentenes utfordring er at de spiser litt for sunt innimellom. Det blir rett og slett for lite fett og karbohydrater.

Han mener noen av jentene godt kan veie noen kilo mer enn i dag, for det hjelper ikke å være tynn når en skal ut i internasjonal liga.

– Vi ser at håndballen blir mer fysisk, og vi har et helt klart mål om hele tiden å bli bedre. Da ser det ut til at vi må spise mer og trene på en måte slik at vi får mer muskler, sier Gjekstad.

Likevel mener han at det går an å se veldig forskjellig ut som håndballspiller, men at Larvik som et lag må tåle den belastningen det er å spille internasjonal håndball.

Måler verdier

Larvik håndballklubb har i flere år hatt fokus på å måle verdier i blodet knyttet til kostholdet, og de har vist seg å være bra. Likevel ser Gjekstad at det lenger ikke er godt nok å bare spise sunt og trene som før.

– Vi skal hovedsakelig nå jobbe for å få på muskelmasse, men det gjør ingenting å få på litt fett heller, sier Gjekstad.

Han legger til at de jobber veldig individuelt, både med kostholdsplaner og treningsplaner. Dette gjøres for å gjøre hver enkelt spiller best mulig rustet til den oppgaven spilleren har på banen.