NRK Meny
Normal

– Litt komisk

Det sier ordfører i Larvik kommune, Rune Høiseth, om en kommunal gangsti som er i veien for skjenkebevillinga til Glassmesteren restaurant i byen.

Rune Høiseth

Rune Høiseth mener at man kan godt si at loven er litt firkanten her.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Som gjest kan du ikke gå fra den ene plassen til den andre med ølen din, fordi uteserveringen skal være avgrenset, og da kommer veien i veien, forteller daglig leder for Glassmesteren, Torbjørn Aglen.

Bryter loven

Midt i uteserveringen er det en offentlig gangsti, og fordi gangveien er et offentlig sted, kan ikke kundene frakte alkohol fra den ene til den andre siden.

Da bryter de nemlig alkoholloven som sier at det ikke er lov å nyte alkohol på et offentlig sted.

Ifølge alkoholloven § 8–9 er det forbudt å drikke eller servere alkohol uten bevilling på gate, torg eller annen offentlig plass.

Les mer om saken her: – Veien er i veien

Loven

– Kan virke litt komisk og merkelig, men det er fortsatt et lovverk som ligger til grunn, sier ordfører i Larvik, Rune Høiseth.

Her er det to avgrensede skjenkeområder med en offentlig gangsti imellom. Det er en sti mellom en gård til en annen gård, og da gjelder alkoholloven om å ikke nyte alkohol på et offentlig sted, forteller Høiseth.

Veien er i veien

På denne stien får ikke gjestene gå med alkohol i hånda. De må få en servitør til å ta med ølen, dersom de vil bytte bord på uteserveringen.

Foto: DINA SOFIE ESPESETH / NRK

Disse to delene av utearealet hører jo sammen, er regelverket litt firkantet?

– Ja, det kan man godt si. Nå kjenner jeg ikke til om det har vært en konkret henvendelse til vår administrasjon, men sånn reguleringsmessig må vi forholde oss til regelen slik den er, sier han.

Hva kan kommunen gjøre?

– Det må komme en formell henvendelse, sier han og legger til at han har tenkt å ta opp saken i kommunestyret, hvis det er et ønske fra daglig leder ved stedet. Vi vil gjerne finne en løsning, sier han.