– Kuttene blir krevende

Med et foreslått kutt på 20 millioner kroner for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, har de totalt kuttet 45 millioner de siste årene.

DSB
Foto: Hans Christian Eide / NRK

I statsbudsjett som ble lagt frem i går, foreslår regjeringen å kutte 20 millioner kroner til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Les også: Dette betyr statsbudsjettet for Vestfold

– Dette blir krevende, sier assisterende direktør Per Brekke i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Han forteller videre at sammenlagt med tidligere kutt blir det kuttet ca. 45 millioner kroner til sammen for direktoratet de siste årene.

Per Brekke

KUTT: – Vi må snu alle steiner nå, sier assisterende direktør Per Brekke i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Foto: ANITA ANDERSEN / DSB

– Hvilke konsekvenser budsjettreduksjonen får, må vi nå sette oss ned og kartlegge. Men det er liten tvil om at kuttet vil medføre en krevende omstilling og omprioriteringer, skriver direktør Cecilie Daae på DSB sine nettside.

Selv om kuttet er stort sier Brekke at det er ingen grunn til bekymring for samfunnetssikkerheten.

– Men vi må nok snu noen steiner, og kutte ned på noen ambisjoner for at dette skal gå, sier han.

Se også: Statsbudsjettet for «dummies»

Fikk øremerket penger

Gjermund Hagesæter

PRIORITERINGER: Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Gjermund Hagesæter.

Foto: NRK

Budsjettet inneholder også forslag om å bevilge 18,9 millioner kroner til en ny fagskole for brann- og redningspersonell og å bruke 12,2 millioner kroner på nytt utstyr til Sivilforsvaret.

– Dette er vi selvfølgelig fornøyd med. Det å ha gode brannmenn på plass når behovet melder seg er veldig bra, og med pengene som kom til Sivilforsvaret kan vi nå få tettet noen hull, sier Brekke.

Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Gjermund Hagesæter sier at dette her handler om prioriteringer.

– I forslaget for de bevilge blant annet penger til en ny fagskole for brann- og redningspersonell og på nytt utstyr til Sivilforsvaret. Som vi har prioritert, sier han.

– Reduksjoner er alltid krevende, men jeg har stor tro på at ledelsen vil finne til de beste løsningen, sier statssekretær.