– Kan være for syk til å avhøres om drapet

Politiet i Vestfold ønsker å avhøre mannen som er siktet for å ha drept sin egen mor tirsdag kveld, men er usikker på om mannens helsetilstand gjør det mulig.

Drapssted Larvik

Teknikere fra Kripos var på plass i boligen på Hovland i Larvik onsdag.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Kripos fortsetter i dag undersøkelsene i boligen i Larvik der en 34 år gammel mann er siktet for å ha drept sin mor.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva som skjedde i boligen, men politijurist Ann Britt Backstrøm sier at de tar sikte på å avhøre 34-åringen i løpet av dagen.

– Vi ønsker å avhøre ham i dag, men foreløpig vet vi ikke om han er i stand til å gjennomføre et avhør. Det avhenger av helsetilstanden hans, sier Backstrøm til NRK.no.

Den drapssiktede 34-åringen fra Larvik vil bli fremstilt for fengsling torsdag eller fredag. Han har fått oppnevnt advokat Søren Øyvind Hellenes som forsvarer.

– Jeg vil forsøke å få kontakt med ham i løpet av ettermiddagen, sier Hellenes til NRK.no.

Magnar Pedersen

Mannen som er siktet for å ha drept sin mor i Larvik er psykisk syk, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Foto: Per Foss / NRK

Venter på obduksjon

Åstedet er sperret av og den døde kvinnen er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Politiet regner med å få en foreløpig obduksjonsrapport i ettermiddag.

– Saken er rimelig avklart. Dette er ikke annet en tragisk hendelse. I løpet av dagen håper vi å få fastslått dødsårsaken og å få den siktede i tale. Spørsmålet om han skulle fått gå løs, må helsevesenet svare på, sier Backstrøm.

– Psykiatrisk pasient

Mannen er en kjenning av politiet, men flere saker mot ham er henlagt fordi mannen er psykisk syk.

– Vi har pågrepet ham flere ganger tidligere for plagsom adferd og trusler, men sakene har blitt henlagt på grunn av tvil om han er tilregnelig, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Siste sak politiet henla var i 2009. Da ble han diagnostisert med personlighetsforstyrrelser og paranoid psykose, sier Pedersen til Dagbladet.

Ifølge politiet skal han ha vært under psykiatrisk behandling den siste tiden. Han har også hatt flere besøksforbud, men disse har ikke vært i forhold til hans mor.

– Han har ikke hatt besøksforbud mot avdøde, sier Backstrøm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kvinne drept i Larvik

Politiet i Vestfold jobbet i natt med tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet. De har også bedt om teknisk bistand fra Kripos.

Foto: Peder Gjersøe / Scanpix

– Fortalte politiet om drapet

Den 34 år gamle Larviksmannen har overfor politiet fortalt at han har drept sin mor. Mannen fortalte dette til politiet da han ble stoppet etter vinglete kjøring ved 20-tiden i går kveld.

– Personen som kjørte bilen opplyste at han hadde drept sin mor. Da politiet rykket ut til vedkommendes adresse i Larvik, så fant de en død kvinne der, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK.no.

Sønnen er registrert bosatt på adressen, men ifølge politijurist Ann Britt Backstrøm, bodde den 61 år gamle kvinnen alene i huset.