NRK Meny
Normal

– Kan fortsatt få hovedsetet

Torsdag var flere Vestfold-politikere på Stortinget, i møte med politiet i Vestfold for å høre hvorfor de mener et nytt politihovedkvarter bør ligge i Tønsberg.

Morten Stordalen

Representant på Stortinget Morten Stordalen fra Frp sier politiet i Vestfold har faglig gode begrunnelser for at et nytt hovedsete bør ligge i Tønsberg.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Høringsfristen er gått ut når det gjelder plassering av det nye politidistriktets hovedkvarter. Politidirektoratet har foreløpig konkludert med at Drammen er det best egnede stedet å plassere hovedkvarteret.

I kjølvannet av det har kampen om plasseringen tetnet til. Blant annet har Buskerud-politiker på Stortinget Anders Werp blitt beskyldt for å utøvd politisk press for å få hovedkvarteret til Drammen.

Ifølge høringssvarene støtter alle kommunene i Vestfold, utenom Svelvik, et nytt hovedsete i Tønsberg. Det samme gjør Vestfold fylkeskommune og KS i Vestfold.

Faglige gode begrunnelser for Vestfold

En av stortingsrepresentantene som var til stede på møtet torsdag var Morten Stordalen fra Fremskrittspartiet.

– Politilederlaget inviterte oss til Vestfold for å høre synspunkter, og dette kommer jo som en naturlig konsekvens av debatten som har vært i Buskerud. Når debatten spisser seg til, syns vi det var viktig å høre hva politiet selv hadde å si om saken, sier Stordalen.

Han tror det fremdeles er mulighet for at et nytt hovedkvarter kan bli plassert i Vestfold.

– I Politidirektoratets egen vurdering så vekter de Tønsberg som det beste i forhold til kriteriene som stilles. Etter det vi har blitt vist i dag er det ikke tvil om at det er enorm kompetanse i Vestfold politidistrikt. Så jeg tror ikke løpet er kjørt. Jeg tror politidirektoratet lytter til alle innspill, og det er mange gode, faglige innspill for et hovedkvarter i Vestfold, sier Stordalen.

Men dersom du hadde reist til Drammen hadde du vel fått tilsvarende gode innspill sett med Buskerud-øyne?

– Vestfold politidistrikt forholder seg til faglige begrunnelser når de legger frem sin sak, så jeg tror det er en forskjell, sier Stordalen.

Avviser at spørsmålet har blitt politisk

Stortinget har vedtatt at det skal være politifaglige vurderinger som ligger til grunn når det skal bestemmes hvor et nytt hovedsete skal ligge. Stordalen avviser at spørsmålet nå er i ferd med å bli en politisk debatt.

– Som representant på Stortinget syns jeg det er naturlig å komme hjem til Vestfold for å høre hva de har å si her, men jeg har ikke selv invitert meg hit. Min jobb er å lytte.

Det er Justisdepartementet som skal avgjøre saken før desember er omme.