– Kan bli vanskelig for LHK å ta gull neste år

Larvik håndballklubb feirer seriegull nummer 19. Tidligere trener i LHK, Ole Gustav Gjekstad, tror det kan bli vanskelig for klubben å ta gull nummer 20 i neste år.

Ole Gustav Gjekstad under Kick-Off for eliteserien i håndball

Tidligere trener for Larvik håndballklubb, Ole Gustav Gjekstad, tviler på om LHK er sterke nok til å ta gull neste sesong.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Slik situasjonen er akkurat nå ser det vanskelig ut, sier Gjekstad til NRK.

Dårlig økonomi, lønnstak og spillerflukt gjør at den tidligere treneren ser mørkt på situasjonen for den suksessrike klubben. Han tror ikke laget neste sesong blir like slagkraftig som tidligere. Gjekstad ser på Vipers fra Kristiansand som en sterk utfordrer.

Jobber med nytt lag

Dagens LHK-trener, Tor Odvar Moen, ser derimot ikke like mørkt på situasjonen.

– Jeg er ikke så bekymret som mange andre er, sier Moen til NRK.

Moen

LHK-trener, Tor Odvar Moen, sier klubben allerede har startet arbeidet med å bygge et godt lag til neste sesong.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Nylig ble det kjent at Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic også velger å forlate LHK. Tidligere har Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg meldt overgang til danske Esbjerg, Vilde Johansen reiser til Bergen og Tertnes, Alma Hasanic Grizovic drar til Storhamar, mens både Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp.

– Vi har kjent til situasjonen i flere uker og har startet arbeidet med å bygge opp et nytt lag, sier Moen.

Noen erfarne verdensstjerner tillater derimot ikke økonomien, men Moen legger vekt på at de vil hente spillere som passer i Larvik for å bygge et godt lag.

– Det blir store endringer, men vi kommer til å bygge et godt lag. Vi må være offensive med den gjengen vi får, sier Moen.

Få tilgjengelige spillere

Østlands-Posten mener å kjenne til at tre spillere er på vei inn i klubben.

Ole Gustav Gjekstad mener klubben må være svært dyktige til å hente spillere dersom Larvik skal ta gullet også neste år. Selv med dårlige økonomi tror han det er mulig å hente utenlandske spillere, men ikke de beste.

– Det begynner dessuten å bli sent. De fleste spillerne har allerede en klubb å spille for neste sesong, så det er ikke så mange som er tilgjengelige, sier Gjekstad.

Dermed tror han det kan bli vanskelig å feire gull nummer 20 neste år. Dagens trener sier derimot at han ikke tenker så mye på gullet.

– Vi tenker kun at vi skal bli så gode som mulig. Med mange nye spillere må vi starte på en ny vei, men det betyr ikke at vi ikke kan være gode med en gang, sier trener Tor Odvar Moen.