NRK Meny
Normal

Nærmere drømmen om Hollywood

Emilie K. Beck vant ikke prisen på verdens største ungdomsfilmfestival med kortfilmen «Blikkfang». Men det var heller ikke målet.

Den norske kortfilmen «Blikkfang», laget av Emilie Beck fra Tønsberg og hennes med-regissør Christine Stronegger, hadde premiere høsten 2012 og har siden det fått flere priser. Søndag kom Beck hjem etter to uker i USA, hvor hun og filmen har deltatt på verdens største ungdomsfilmfestival National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) i Seattle.

Se hvordan turen til USA var. (Foto/klipp: Beck/Stronegger)

Den norske kortfilmen, laget av Emilie Beck fra Tønsberg og hennes med-regissør Christine Stronegger fra Saltnes, hadde premiere høsten 2012 og har siden det fått flere priser.

Filmen handler om voldtekt i nære relasjoner og ble i 2013 en del av undervisningsopplegget for ungdomsskolelever.

Søndag kom Beck og Stronegger hjem etter to uker i USA, hvor de deltok på verdens største ungdomsfilmfestival – National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) i Seattle.

– Det var veldig gøy. Vi ble kjent med mange filmskapere fra hele verden, forteller Beck og fortsetter:

– Filmen ble tatt godt imot. Det var over all forventing. Jenter kom bort og takket oss for at vi hadde laget en slik film. Det gjorde stort inntrykk på oss.

Les også:

Ingen pris

Det ble ingen jurypris til de to norske jentene, men det la ingen demper på gleden.

– Det var kjedelig å ikke ta med seg en pris hjem, men det var utrolig mange flotte og gode filmer der nede, så vi turte ikke helt å håpe på det heller. Arrangørene kom bort til oss og sa at vi tydelig hadde fått et publikumsfavoritt-stempel, og det betyr veldig mye for oss. Det er publikum man lager film for.

Festivalen varte i fire dager, men Beck brukte resten av tiden på å knytte kontakter og er nå spent på hva fremtiden innen filmverdenen vil bringe.

– Det var det som var målet vårt, å knytte kontakter. Og sånn sett gikk det som vi håpet. Allerede neste møte skal jeg ha et skype-møte om en mulig jobb, sier den unge filmregissøren.