– Jeg kommer til å være kjempenervøs

Forventningsfull, nervøs og nesten like spent som buen hun bruker. Bueskytter Line Blomén Ridderstrøm fra Sandefjord Bueskyttere ser frem til sin hittil største utfordring.

Bueskytter Line Blomen Ridderstrøm fra Sandefjord både gleder seg, og er spent, før hun reiser til Baku for å delta i tidenes første European Games

– Jeg er spent. Det er første gang jeg er med på noe sånt, sier Line Blomén Ridderstrøm (21). Hun snakker om tidenes første Europeiske leker som går av stabelen i Baku i Aserbajdsjan fra 12.–28. juni.

Bueskytter vant uttakskonkurransen i Hellas tidligere i år, og har siden det forberedt seg for hva som venter henne i havnebyen mot Det kaspiske hav.

– Det blir varmt og jeg vet jeg kommer til å være nervøs. Det blir jeg alltid før stevner, men planen er å gjøre som jeg pleier, så det bør gå greit, sier Ridderstrøm.

– Målet er å gjøre mitt beste

Tirsdag 16. juni starter konkurransen for Vestfolds eneste representant. Da er det først innledende runde, eller rangeringsrunde, hvor det blir klart hvem som skal møte hvem i eliminasjonsrundene.

Går Ridderstrøm hele veien skyter hun finale 21. juni, men akkurat det tør hun ikke håpe på.

– Jeg har ingen erfaring fra slike stevner, så målet er å gjøre så godt jeg kan og se hvor det bringer meg. Noen mål om medalje eller plassering har jeg ikke satt meg, forteller hun.

Line Blomén Ridderstrøm

Line Blomén Ridderstrøm finsikter innertieren på treningsfeltet i Sandefjord før avreise til Baku.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Trener Morten Bøe synes det er vanskelig å spå hvordan det går med eleven i Baku, men én ting er han sikker på.

– Dette fikser Line bra. Hun er i god form og får hun full klaff kan det bli bra, men nivået er veldig høyt. Vi er uansett stolte og dette er kjempebra for klubben, sier Bøe.

Mer å se frem til

Ridderstrøms store mål er OL i Rio de Janeiro i 2016. Det første, og største, kvalifiseringsstevnet til det store målet er VM i København i juli – og dit skal hun.

– Jeg ble kjempeglad når jeg fikk beskjeden. Meg og to lagvenninner skal gjøre alt vi kan for å kvalifisere oss til lagkonkurransen i OL. Det er det store målet, sier Ridderstrøm.