NRK Meny
Normal

– Syrere i Norge beklager terrortrussel

Syriske Hiam Al-Chirout, som jobber som tolk i Norge, sier at mange muslimer i Norge nå er dypt bekymret og har det vondt.

Hiam Al-Chirout

– Mange fra Syria beklager terrortrusselen, sier Hiam Al-Chirout.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Jeg beklager virkelig den trusselen som noen i Syria skal ha kommet med overfor Norge, sier tolken Hiam Al-Chirout som bor i Larvik.

Hun kommer selv fra Syria og kjenner mange i det muslimske miljøet i Larvik.

– Før tenkte man på Syria med fred. Nå tenker alle på Syria med krig og problemer. Det er vondt. Jeg har det vondt nå, sier hun.

På en pressekonferanse klokken 10.00 torsdag formiddag opplyste PST-sjefen Benedicte Bjørnland at personer med tilknytning til en gruppe i Syria har planer om å gjennomføre en terroraksjon i Norge. Det er uvisst hvem som står bak og hva eller hvem et angrep er rettet mot.

– Det er uforståelig hvordan noen kan bli terrorister, og det er uforståelig hvordan de kan sette fram en terrortrussel mot fredelige Norge, sier Al-Chirout.

Les også:

– Er «hjernevasket»

På pressekonferansen ble publikum advart mot å fordømme bestemte grupper i samfunnet etter at terrortrusselen ble kjent. Dette er også Al-Chirout opptatt av.

– Det er viktig å ikke skjære alle fra Syria eller alle muslimer over en kam. Mange muslimer og folk fra Syria er dypt bekymret og beklager terrortrusselen. Det er noen få som er helt «hjernevasket», sier hun.

Les også: