NRK Meny
Normal

– Jeg fikk helt panikk og begynte å hyle

Martine Elise Bjune fra Tjøme hørte at hunden Tito hylte fra hagen. Da hun løp ut så hun en mann som prøvde å stjele ham.

Martine Elise Bjune

Martine Elise Bjune og hunden Tito.

Foto: Privat

Martine Elise Bjune spiste og så på TV da hun plutselig hørte hunden hyle fra hagen på Ormelet onsdag.

– Plutselig hørte jeg at Tito hylte som en gærning ute. Det pleier bare å skje hvis noen løfter ham feil eller drar ham hardt i båndet. Da jeg løp ut så jeg en høy mann som sto og holdt i ham samtidig som han prøvde å dra av ham båndet, forteller hun.

Bjune forteller at hun fikk panikk.

– Jeg begynte å hyle. Mannen ble redd og hev fra seg hunden på plenen før han løp av gårde inn i byggefeltet som ligger rett ved huset vårt.

Omsetting av hunder

Flere hundeeiere i Vestfold og på Østlandet har tidligere i år vært preget av at det har vært hundenappere på ferde. Operasjonsleder Per Andreassen ved Vestfold politidistrikt har tidligere opplyst til NRK at det er nærliggende å tro at hundenapperne ønsker å omsette hundene.

Politiet har også bedt folk om å være på utkikk etter en hvit Mercedes Sprinter med utenlandske skilt etter at personer fra bilen skal ha forsøkt å stjele hunder i Larvik.

– Hold oppsyn med hunden

Politiførstebetjent i vestfoldpolitiet, Mona Kvistnes, sier at det for øyeblikket ikke er kommet inn flere meldinger om hundenapping, men oppfordrer folk om å ta forholdsregler.

– Man bør holde oppsyn med hunden sin, sier hun.

Bjune forteller at hun ikke tør å la hunden være ute alene lenger. Hun har lagt ut en status på Facebook om at alle må passe på hundene sine.

– 80 stykker har delt denne statusen min på Facebook, så det er mange som har sett det nå, sier hun.