NRK Meny
Normal

– Ingen endring for publikum

Politimesteren i Vestfold mener folk vil merke lite til at politiet skal bære våpen de neste fire ukene.

Bevæpnet politi i gatene blir et vanlig syn i gatene de neste fire ukene, på grunn av økt terrortrussel i Norge. Politimesteren i Vestfold mener folk vil merke lite til at politiet skal bære våpen de neste fire ukene.

Justisministeren har gitt tillatelse til at polititjenestemenn som er ute på patrulje skal bære våpen. Årsaken er den økte terrortrusselen mot Norge.

Bevæpnet politi i gatene blir et vanlig syn i gatene de neste fire ukene. På grunn av økt terrortrussel i Norge har justis- og beredskapsminister Anders Anundsen bestemt at politiet skal være bevæpnet med en pistol i beltet.

Dette er likevel noe publikum vil merke lite til, mener politimester Rune B. Hansen i Vestfold.

– Den generelle våpeninstruksen er ikke endret. Vi skal ikke bruke våpen mer enn før. Forskjellen er at nå har mannskapene våpen på seg, istedenfor med seg i bilene, sier Hansen.

Ingen generell bevæpning

Forespørselen om å bevæpne politiet kom fra Politidirektoratet (POD) etter PSTs nye trusselvurdering tidligere denne måneden.

Trusselvurderingen sier at et terrorangrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene er sannsynlig, og at politiet og Forsvaret kan være mål for terrorangrep i Norge.

Politiet har vært bevæpnet siden klokken åtte tirsdag morgen, men det er ikke snakk om en generell bevæpning av politiet, understreker Hansen.

– Tillatelsen er gitt for en måned. Dersom vi fortsatt skal være bevæpnet etter det, må dette vurderes på nytt, sier han.

– Dette er tull

Blant publikum er reaksjonene blandet.

– Dette er noe tull, de har jo tilgang til våpen i bilene, sier Kim Nielsen.

Men Eirin Pedersen som var i Oslo sentrum under 22. juli-terroren er positiv.

– Jeg kjenner fortsatt på den frykten jeg følte 22. juli, så dette synes jeg er bra, sier hun.