NRK Meny
Normal

– Ikke forhast dere

Ordførerne i Stokke og Sandefjord er overraska over at innbyggerne i Stokke ser til Sandefjord, mens ordføreren i Tønsberg ber Stokke om å ikke forhaste seg.

Petter Berg

Petter Berg, ordfører i Tønsberg, håper Stokkes innbyggere ikke forhaster seg når de skal velge hvilken kommune de vil slå seg sammen med i fremtiden. – Vi har en god økonomisk utvikling og vil være et godt parti for Stokke, sier han. (Arkivbilde)

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch er overrasket over undersøkelsen som viser at tre av fire innbyggere i Stokke ser mot Sandefjord når de leter etter en kommune å slå seg sammen med.

Bjørn Ole Gleditsch

Sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch tror det gode resultatet skyldes et allerede godt samarbeid mellom Stokke og Sandefjord.

Foto: John Andre Samuelsen / NRK

– Dette er overraskende tall, men jeg er positivt overraska, sier ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch.

Tallene kom fram mandag da Stokke kommune presenterte tallene fra en innbyggerundersøkelse.

– Dette gir et godt utgangspunkt for videre samtaler med Stokke om en mulig sammenslåing, sier sandefjordordføreren.

Les også: Befolkningen i Stokke vil til Sandefjord

– Betaler prisen nå

Også ordfører i Stokke, Erlend Larsen er overrasket. Mange av kommunens innbyggere pendler til Tønsberg og bruker fritiden i byen og Larsen er overrasket over at hans innbyggerne ikke ser den veien.

Selv kunne Larsen tenkt seg en sammenslåing med Tønsberg, men tror kommunen nå betaler prisen for manglene samarbeid om skole og idrettshall.

– Dette tror jeg nok er prisen Tønsberg betaler nå. Da snakker jeg ikke om det sittende regimet, men mange år tilbake i tid, sier Larsen.

Petter Berg

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg, sier Tønsberg er godt rustet for fremtiden og sier kommunen skårer godt på mange tjenestetilbud.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg, er ikke overraska over resultatet av undersøkelsen blant innbyggerne i Stokke.

– Nei, dette er ikke overraskende i forhold til den informasjonen som er fremlagt av rådmannen i Stokke og på to folkemøter, sier Berg.

Les også:

– Godt rustet til fremtiden

Berg mener det må være opp til Stokkes innbyggere hvor de vil gå, men sier de ikke bør forhaste seg.

– Tønsberg har vært i en vanskelig økonomisk situasjon, men situasjonen er bedre nå. Vi er ute av Robek-lista i 2015 og har en behagelig gjeldssituasjon, sier tønsbergordføreren.

Tønsberg har også hatt store investeringer i skoler, barnehager og sykehjem.

– Vi har en sterk underliggende skatteinngang og er godt rustet til fremtiden. I tillegg viser Kostra-tallene at vi skårer høyt på mange viktige tjenestetilbud i kommunene, samtidig som vi har klatret høyt på kommunebarometeret de siste årene, sier Berg.

Les også: Overrasket over Stokke-utspill

Artikkelen fortsetter under bildet

Erlend Larsen (til v) og Bjørn Ole Gleditsch

Erlend Larsen, ordfører i Stokke og Bjørn Ole Gleditsch, ordfører i Sandefjord, kan komme til å tilhøre samme kommune i fremtiden.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– God økonomi og godt tjenestetilbud

Tønsbergordføreren mener kommunen hans er et godt parti for Stokke, men sandefjordordføreren mener det samarbeidet de har med Stokke med fordel kan videreføres.

– Jeg håper det gjenspeiler seg i den politiske miljøet det at vi allerede har og har hatt et godt samarbeid på flere områder, sier Gleditsch.

Sandefjordordføreren legger også vekt på den gode økonomien de har i Sandefjord.

– Vi har god styring på økonomien vår og er kjent for å tenke langsiktig og jeg håper det er det som gjør at Stokkes innbyggere ser hit, sier Gleditsch.

Han mener en veldrevet kommune er viktigere enn hvor du handler.

– Det er jo ikke et spørsmål om hvor du handler, men hva slags tiltro du har til de tjenestene du skal motta som innbygger, og det er slik jeg tolker svarene i denne undersøkelsen, sier Gleditsch.