– Høres ut som mange kokker og mye søl

Lokalpolitikere har blitt blokkert fra å kommentere andre partiers facebook- og twittersider.

Politikere blokkert fra sosiale medier

Ole Hoelseth ble blokkert fra å se og kommentere Sandefjord Aps twittersider, mens Stine-Marie Antun ble blokkert fra å dele innlegg på Nøtterøy Frps facebooksider.

Foto: Montasje

Valglogo

Miljøpartiet De Grønne-politiker Stine-Marie Antun skulle dele et innlegg på Nøtterøy Frps facebookside. Da oppdaget hun at hun var blokkert.

– Jeg fikk ikke sende melding eller skrive innlegg på siden, sier Antun.

Stine-Marie Antun

Stine-Marie Antun ble blokkert fra Nøtterøy Frps facebookside.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tirsdag fortalte Frp-politiker i Sandefjord, Ole Hoelseth, en lignende historie. Han var blokkert fra å se og kommentere Sandefjord Arbeiderpartis twitterside, noe han oppdaget etter å ha skrevet en kritisk kommentar om partiet.

– Mister kontrollen

I begge tilfeller sier partiene at de ikke visste om blokkeringen.

– Jeg kjenner ikke til hvorfor hun er blokkert. Etter å ha sjekket finner jeg at 11 personer er blokkert fra vår side. Flere er Frp-politikere, og min egen mann er også blokkert, så her må det ha skjedd en feil, sier leder for Nøtterøy Frp, Tone Margrethe Torgersen.

– Det har jeg ingen gode svar på, ingen av oss som har tilgang til å gjøre det vet hvorfor, sa leder for Sandefjord Arbeiderparti, Jonfinn Bremnes, om hvorfor Hoelseth var blokkert fra twittersiden deres.

Marius Rohde Johannessen

Førsteamanuensis Marius Rohde Johannessen sier mange lokale partier henger etter i kunnskapene om sosiale medier.

Foto: Privat

Førsteamanuensis ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Marius Rohde Johannessen, sier dette vitner om en mangel på kontroll over sosiale medier i enkelte lokale partier.

– Dette høres ut som en klassisk «mange kokker og mye søl»-situasjon. Kanskje er det mange administratorer av facebooksiden eller twitterkontoen. Så vet ikke alle hva de andre driver med.

Profesjonalisering

Leder for Nøtterøy Frp, Tone Margrethe Torgersen, bekrefter at det er mellom 15 og 20 administratorer på facebooksiden. Johannessen, som har forsket på politiske partiers bruk av sosiale medier, sier det kan virke som at mange lokale partier henger etter i kompetansen på sosiale medier.

– Det har skjedd en profesjonalisering hos partiene sentralt, og mange lokale grupper henger nok litt etter. Det er viktig at noen er ansvarlige for sosiale medier, og har kontroll over hva som skjer der.

Stine-Marie Antun sier hun håper det var en feil at hun ble blokkert.

– Hva jeg synes om det kommer så klart an på årsaken til at jeg ble blokkert. Så jeg tenker ikke så mye om det.

Både Nøtterøy Frp og Sandefjord Ap har nå fjernet blokkeringen av politikerne.