NRK Meny
Normal

– Her kommer alle i mål

100 funksjonshemmede deltok i OL for funksjonshemmede på Andebu idrettsbane.

Idrettsleker ute

Det pustes og peses når kula løftes. Christina Jønvik tar sats og kaster den tunge kula fremover under kulestøt-øvelsen i OL på Andebu idrettsplass.

– Dette er morsomt. Helt topp, sier Christina og ler.

Christina Jønvik har nedsatt funksjonsevne og er sterkt tunghørt. Hun er en av rundt 100 funksjonshemmede som deltar i OL for funksjonshemmede på Andebu idrettsbane.

Både sykling, lengdehopp, kulestøt, løping og fotballkamp sto på programmet. Bak arrangementet står Andebu kommune og Signo Vivo.

Mini-OL

Kulestøt OL i Andebu

Rullestol er ingen hindring for å delta i kulestøt.

Foto: NRK

– Det er Verdens aktivitetsdag i dag og siden det er OL i Brazil i sommer bestemte vi oss for å ha et mini-OL her, sier Linn Therese Hynne, fritidskonsulent på Signo Vivo.

Signo Vivo i Andebu er et landsdekkende bo- og tjenestetilbud til døve, hørselshemmede, døvblinde og andre som har behov for tilrettelagte tilbud i et tegnspråklig kommunikasjonsmiljø.

– Det er viktig for oss med et arrangementet der det er både glede og mestring. Her skal vi nyte det fine været og ha en fin dag sammen, sier Hynne.

Idrettsglede

Mini-OL-et ble arrangert i anledning verdens aktivitetsdag og mange tok turen til idrettsplassen for å prøve seg i øvelsene.

– Jeg har ikke helt oversikten, men det er mange flere enn det vi regnet med, sier Linda Linnestad, fritidskonsulent i Andebu kommune.

– Hvordan har dagen vært?

– Her er det god stemning, mye fysisk aktivitet og mye moro, sier Linnestad.