NRK Meny
Normal

– Frykter faren ble drept

Mannen er redd for at det skjedde noe straffbart da faren døde.

Sommeren 2013 ble en mann funnet død i senga si hjemme på Nøtterøy. Mannen hadde et knivstikk i hjertet og kniven lå ved siden av den døde sandefjordsmannen.

Politiet mener mannen tok sitt eget liv. Sønnen klaget til Riksadvokaten som nå har bestemt at saken ikke skal tas opp igjen.

– Min klient frykter at faren ble drept, sier advokat Erik Bryn Tvedt til NRK.

– Mangler i etterforskningen

Tvedt og hans klient skal skrive et brev til Riksadvokaten for å be om at beslutningen om henleggelse gjøres om, og for å påpeke ting de mener mangler i etterforskningen.

– For det første fikk vi et tips som vi formidlet videre til politiet, og politiet har ikke forfulgt det tipset med vitneavhør. Det er en av tingene vi gjerne vil ha avklart, sier Tvedt.

En annen ting er det at kniven lå ved siden av avdøde.

– Det er en teoretisk mulighet for at man kan ligge på ryggen i sin seng, stikke seg med en kniv i brystet og så ta kniven ut igjen etter å ha perforert hjertet. Men forekommer det i selvdrapssaker? Er det en realitet? Dette er helt usedvanlig, og vi vil gjerne ha flere undersøkelser på dette.

Sandefjords Blad skriver at rettsmedisinere har uttalt at det ikke kan utelukkes at en person kan påføre seg selv slike dødelige skader.

Førstestatsadvokat Guri K. Lenth hos Riksadvokaten bekrefter at de besluttet å opprettholde henleggelsen.

Hun sier også at de må ta stilling til innholdet i brevet fra Tvedt og hans klient når de får det. Ellers ønsker hun ikke kommentere saken.