NRK Meny
Normal

– Forbered deg på kø

Planlegg kjøringen i helgen og forbered deg på kø, sier UP-sjef i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø.

kø

FORRIGE HELG: 17. mai-helgen ble det også en god del kø på E18.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

I morgen starter en ny utfartshelg og det betyr stor trafikk på E18. Både Statens vegvesen og politiet forventer kø på grunn av omkjøringen ved Skjeggestadbrua.

– Vi oppfatter at trafikken er økende allerede, sier UP-sjef i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø.

– Vi oppfordrer bilistene til å vurdere reisetidspunktet, kanskje de kan starte litt tidligere eller utsette returen slik at vi får spredt trafikken over et større tidsrom for å skape mer rom på veiene. Og så ønsker vi at bilistene forbereder seg og setter seg inn i de omkjøringsalternativene som finnes for ruta de har planlagt, sier han.

UP

UP-sjef Andreas Rødø.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Øker kapasiteten

UP-sjefen forteller at de vil være mer synlige denne helgen.

– Vi har forsterket mannskapet og vil ha flere folk på veiene enn ellers. Det er ikke så mye vi kan gjøre når korken er der, men det vil ha en forebyggende effekt og vi vil trå til om noen oppfører seg uansvarlig i trafikken.

Han ber folk forholde seg rolig om man først havner i køen.

– Bilister må være forberedt på at turen kan ta lengre tid enn vanlig. Det er kanskje lurt å ikke gjøre avtaler for det kan skape stress og føre til at folk gjør ting de ikke burde. Møter man køen må man forholde seg til det. Og for all del ikke snu, det er farlig og kan skape ulykker vi ikke vil ha, sier han.