– For noen er hjertet større enn lommeboka

Derfor tilbyr veterinær Monica Bjørnsen gratis hjelp i julegave til dyr som lever hos vanskeligstilte og rusmisbrukere.

Hjemløs med hunden sin

FIRBEINT BESTEVENN: Selv om dyret betyr mye for eieren som sliter, så er det ikke sikkert at vedkommende tar seg råd til å behandle det for plager. Det ønsker veterinæren i Sandefjord å gjøre noe med. Foto: Illustrasjonsbilde

Foto: Børge Sandnes / ScanstockPhoto

En innsamlingsaksjon for å gi gratis veterinærhjelp til dyrene som lever hos vanskeligstilte og rusmisbrukere er satt i gang i Sandefjord.

Veterinær og initiativtaker, Monica Bjørnsen ved Sandefjord Dyreklinikk, er overveldet over responsen hun har mottatt.

– En helt sinnssyk respons!

I skrivende stund har det kommet inn rundt 7000 kroner til aksjonen. Flere har også applaudert tilbudet i kommentarer på sosiale medier.

Monica Bjørnsen

OVERVELDET: Veterinær og innehaver av Sandefjord Dyreklinikk, Monica Bjørnsen, er overrasket over den store responsen hun har mottatt på aksjonen hun har satt i gang.

Foto: Privat

– Jeg har fått en helt sinnssyk respons! Jeg er så overraska, det ble jeg allerede da den første hundrelappen kom inn, innrømmer Bjørnsen.

Hun er overveldet over godheten blant folk som ønsker å hjelpe dyrene. Nå håper hun på å kunne behandle så mange pasienter som mulig, gjerne fra hele Vestfold.

– Enten jeg kan tilby vaksiner, fjerne noen kuler, ta en tannrens eller en helsesjekk, så vil jeg prøve å få hjulpet flest mulig.

Inspirert av Oslo-klinikk

Bjørnsen forteller at inspirasjonen til å sette i gang aksjonen kommer fra dyreklinikken AniCura i Oslo som hadde et liknende tilbud tidligere i år.

Veterinæren opplever at det er behov for et slikt hjelpetiltak også i Vestfold.

– Vi ser at mange velger å ikke møte opp fordi de synes behandlingene blir for dyre. Likevel er vi nødt til å ha de prisene vi har, og pengene går på ingen måte rett i vår lommebok, forsikrer Bjørnsen.

Ubehandlede plager kan føre til større konsekvenser for dyret på sikt. For eksempel kan en brukket tann føre til at dyret mister alle tennene sine, dersom det ikke får behandling i tide.

En julegave til dyrene

Lederen av Dyrebeskyttelsen i Sandefjord og Larvik, Berit Nilsen, er en av dem som hyller Bjørnsen for sin innsats for dyrene.

– Vi vet jo at dyr lever hos personer som kanskje sliter med rus eller som har dårlig råd, så derfor er dette kjempebra for dyrene, sier Nilsen.

Selv om flere dyr kanskje lider fordi de ikke får tilstrekkelig helsehjelp, vil ikke Nilsen si at dyr ikke skal bo sammen med rusmisbrukere eller vanskeligstilte.

– Vi kan ikke dra alle over en kam, for disse menneskene kan være verdens snilleste mot dyrene sine. Men i enkelte tilfeller kan vi selvsagt sette spørsmålstegn ved om vedkommende burde ha ansvaret for et dyr, forteller Nilsen.

Hun legger til at Dyrebeskyttelsen en sjelden gang må si nei til personer som ønsker å adoptere et dyr, rett og slett fordi de er usikre på om personen er skikket til det.