NRK Meny
Normal

– Får svi for årene i regjering

SV gjør det dårlig i ny meningsmåling. Førstekandidat i Vestfold, Nell Gaalaas-Hansen, tror partiet får svi for årene i regjering.

Nell

DÅRLIGE MENINGSMÅLINGER: SVs førstekandidat til fylkestinget i Vestfold, Nell Gaalaas-Hansen, tror SV får svi for årene i regjering.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Hvis den siste meningsmålingen Norstat har gjort for Vårt Land slår til, vil Sosialistisk Venstreparti miste alle sine plasser på Stortinget med fattige 2,1 prosents støtte fra norske velgere.

– Nå må vi legge meningsmålingene til side og drive valgkamp natt og dag, konstaterer Nell Gaalaas-Hansen, SVs førstekandidat til fylkestinget i Vestfold.

Valgforskere spår at norsk politikk vil miste en del av slagkraften når det kommer til miljøpolitikk dersom SV mister sine mandater, og det er Gaalaas-Hansen helt enig i.

– Jeg tror de har helt rett. Jeg tror det er de åtte årene vi satt i regjering som vi får svi for nå. Da klarte vi å holde Arbeiderpartiet langt mot venstre når det gjelder miljøpolitikk, og jeg tror de har fått mange velgere på grunn av det, sier hun.

Les også: Ap vokser seg store – mot historisk lavmål for SV

– Problematisk

Til Vårt Land sier Leder av Manifest, tankesmie på venstresiden, Cathrine Sandnes, at hun synes det er litt trist å se at ikke Rødt, SV og Feministisk Initiativ klarer å samle seg.

– SV er jo et resultat av sammenslåtte partier. Men personlig synes jeg det er problematisk å slå seg sammen med de partiene fordi jeg ikke synes de har en helhetlig nok politikk.

Den samme målingen sier at oppslutningen for Arbeiderpartiet faller med 2,5 prosentpoeng til 40 prosent fra april til mai. KrF, Sp, Miljøpartiet de Grønne og Venstre går alle litt fram på målingen, mens Høyre går litt tilbake.

Fokus på forskjellene

Stine-Marie Antun i Miljøpartiet de Grønne tror ikke nødvendigvis det er SV-velgerne de tar.

– Det vet vi jo ikke, men de indikasjonene vi har er at vi tar velgere fra alle partiene, først og fremst fra Ap.

Gaalaas-Hansen forteller at de vil ha fokus på forskjellene mellom de to partiene i valgkampen.

– Vi har en helhetlig politikk og klarer ikke å se for oss miljøpolitikk uten fordelingspolitikk. Det er de store forskjellene, og det er det vi må vise veldig tydelig i valgkampen. En helhetlig politikk er også en god miljøpolitikk, sier hun.