Fant død kvinne i sjøen

Hytteeier Alf Bjørn Knudsen rykket ut med båten da han fikk beskjed om den tragiske ulykken ved Tjøme natt til onsdag. I sjøen fant han en av de døde kvinnene.

Alf Bjørn Knudsen

Hytteeier Alf Bjørn Knudsen ble vekket av et vennepar som fortalte om den tragiske ulykken ved Tjøme. Han rykket ut med båten, og fant en død kvinne i sjøen.

Foto: John-Andre Samuelsen / NRK

Knudsen lå og sov da han ble vekket av et vennepar som lå i båten sin i nærheten. De fortalte at det hadde skjedd en alvorlig ulykke.

– Det hadde kommet en mann svømmende som banket på båten deres. Han fortalte at det hadde skjedd en ulykke, og at alle hadde ramlet i sjøen. Han satte seg så i gummibåten til kameraten min, og kjørte utover for å lete etter overlevende. Jeg ble ringt opp av konen til kameraten min, og reiste etter med min Rib, sier Knudsen til NRK.no.

Ute på sjøen ble mannen som hadde meldt fra om ulykken, plukket opp av en ambulansebåt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Båtulykke, Tjøme

Båten som de to ekteparene satt i da ulykken skjedde ble funnet drivende. Politiet antar at den har truffet et skjær i stor fart.

Foto: John-Andre Samuelsen / NRK

Tror ikke båten gikk på skjæret

– Vi fortsatte videre sammen med et helikopter, hvorpå vi finner en kvinne som dessverre er død. Hun ble heist opp av helikopteret, sier Knudsen.

Knudsen tror ikke båten har gått på grunn.

– Jeg tror den har holdt på å kjøre på et skjær. Det er en båt som går i 70-80 knop, og må ha vridd voldsomt unna for å unngå skjæret, så må alle ha ramlet ut. Deretter har båten drevet inn i bukta. Den hadde ikke kjørt på skjær, det så ut som om den bare var blitt forlatt der. Den lå med lanternene på, sier Knudsen.

Ifølge Knudsen hadde ikke mannen som overlevde båtulykken redningsvest.

Politiet opplyser at mannen ligger på sykehus, men skal ikke være alvorlig skadet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Båtulykke Tjøme

Store letemannskaper har deltatt i søket etter den savnede forretningsmannen. Søk med redningshelikopter er foreløpig avsluttet, men søk på vannet og langs land pågår for fullt.

Foto: Peder Gjersøe / Scanpix

Stor leteaksjon

Hovedredningsentralen fikk melding om den tragiske ulykken klokken 04.07, og sendte redningsmannskap til stedet.

To kvinner i alderen 41 og 43 ble funnet i sjøen like før klokken 05.00. De ble fløyet til Oslo universitetssykehus, der de ble bekreftet omkommet.

Det er satt i gang et stor leteaksjon etter en 48 år gammel kjent forretningsmann som er savnet etter ulykken.

Alle de involverte i ulykken er fra Drammens-området.

Et redningshelikopter som har deltatt i søket siden 04.30 er tatt ut av søket, men søket pågår for fullt fra sjøen og fra land.