NRK Meny
Normal

– Familien har mottatt nye tips

16 år etter drapet på Kristin Juel Johannessen, mottar familien fortsatt tips i saken.

Kristin Juel Johannessen

NEKTER FOR DRAPET: Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 5. august 1999. Mannen som er siktet for drapet, nekter for å stå bak.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

For en drøy uke siden, torsdag 9. juli, ble det kjent at politiet i Vestfold hadde siktet en 38 år gammel mann for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999. Mannen er tidligere dømt og deretter frikjent for drapet, i 2002. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Kristins familie, spesielt faren, har brukt mye tid på å etterforske saken selv. Og gjennom årene har de mottatt mange tips.

Det har de også gjort den siste uken, nesten 16 år etter drapet.

– Ja, det kan jeg bekrefte at de har. Men familien er nå veldig tydelige på at de som har tips i saken, må ringe til tipstelefonen til Vestfold politidistrikt, sier familiens bistandsadvokat, Astri Aas-Hansen.

– Foreldrene har nå full tillit til politiet, og full tillit til at tipsene vil bli tatt vel imot og undersøkt videre, fortsetter hun.

Bistandsadvokaten ønsker ikke å si noe om hva slags tips familien har fått.

Astri Aas-Hansen

UBESVARTE SPØRSMÅL: – Familien har mange spørsmål som bare den personen som drepte Kristin kan besvare. Familiens sterkeste ønske er at drapet blir erkjent, nettopp for å få svar på mange av de spørsmålene de sitter med, sier Astri Aas-Hansen.

Overgir dokumenter til politiet

Familien har blitt bedt om å systematisere sitt eget etterforskningsmateriale, og om å gi dette til politiet i Vestfold.

– Hva kan de sitte på som politiet ikke har?

– De har brukt enormt mye tid på denne saken. De har blant annet gått på dører og snakket med folk. Gjennom alle disse årene har de fått mye tips direkte til seg fra folk som mener de har enten observasjoner eller opplysninger. De har nok hatt en stor bredde i hvilke spørsmål og temaer de har ettergått.

– Jeg tror det er mye som kan være interessant for politiet å se på her, sier Aas-Hansen.

Skal se gjennom dokumentene

– Hvor viktig de dokumentene er for etterforskningen vår, må vi vurdere når vi ser gjennom det.

Det sier fungerende visepolitimester i Vestfold, Ole Bjørn Sakrisvold.

– Hvorfor er det ikke bedt om disse dokumentene tidligere?

– Jeg vet ikke hvilke dokumenter det er, eller hva som er grunnlaget for det. Jeg vet ikke hva som er nytt, og det må vi nesten ta en vurdering på.

Tilbakekalte folk fra ferie

Politiet jobber fortsatt for fullt med etterforskningen.

– Jeg kommenterer ikke hvor mange som jobber med etterforskningen, men vi har både tilbakekalt folk fra ferie og holdt tilbake ferien for folk, sier Sakrisvold.

Foreløpig er det ikke planlagt nye avhør av siktede, men Sakrisvold sier politiet vurderer dette fortløpende.