Død person i Sandefjord trolig savnet mann

Politiet tror mannen som ble funnet død delvis i vannet i Sandefjord i helgen, er en mann som ble meldt savnet tidligere denne måneden.

Folehavna Sandefjord

Folehavna ligger på Vesterøya i Sandefjord.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Det var lørdag formiddag at en turgåer fant en død mann i vannet ved Folehavna i Sandefjord.

Den savnede ble sist sett onsdag 5. november, og han ble meldt savnet lørdag 8. november. Etter alt å dømme er det denne mannen som lørdag ble funnet død i Folehavna.

– Vi har ikke identifisert ham endelig, men tror det er ham. Alt tyder på det, sier krimsjef Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon til Sandefjords Blad.

– Dette etterforskes som et mistenkelig dødsfall, sier politiadvokat ved Vestfold politidistrikt, An Eline Rimstad, til NRK.no mandag formiddag.

– Hva er årsaken til det?

– Dette gjelder en avdød som vi foreløpig ikke har sikker identitet på. Vi vet heller ikke dødsårsaken, sier hun.

Det er imidlertid for tidlig å si om det har skjedd noe kriminelt med mannen.

Fra 7. til 15. november

Selv om politiet ikke har en sikker identitet, opplyser Rimstad at det er snakk om en mann i slutten av 60-årene.

Politiet ønsker nå kontakt med personer som kan ha sett mannen i Sandefjord-området i perioden fra 7. november til den dagen han ble funnet død, lørdag 15. november.

– Vi ønsker å komme i kontakt med mulige vitner som kan ha sett en eldre mann i slutten av 60-årene med svart dongeribukse, mørk vindjakke, en sort sekk med hvit skrift og muligens briller. Det er også mulig at han har vært beruset, sier Rimstad.

Laster kart, vennligst vent...

Folehavna i Sandefjord.