NRK Meny
Normal

Anmeldte kommunen for grov omsorgssvikt

Politiets etterforsking av saken i Hof går mot en avslutning.

Indre Vestfold lensmannskontor har i en og en halv måned etterforsket om en beboer i den kommunale boligen Klokkergården har blitt utsatt for grov omsorgssvikt.

50 personer har blitt avhørt i saken og det gjenstår 5–6 avhør og en sakkyndig uttalelse, opplyser politibetjent Lars Reiersen i Indre Vestfold lensmannskontor.

Lars Reiersen.

Lars Reiersen sier det har vært mye følelser involvert i saken. (arkivbilde)

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Vi sitter nå med en klar formening om at vi begynner å nærme oss sannheten, og vi jobber videre de siste avhørene nå for å få en fullstendig oversikt, sier han.

Uanmeldt tilsyn

Saken startet med at Fylkesmannen kom på et uanmeldt tilsyn av Klokkergården i Hof kommune. Etter å ha sett forholdene til en av beboerne, anmeldte Fylkesmannen kommunen for grov omsorgssvikt.

Etter det anmeldte de ansatte fylkeslegen for grov uforstand i tjenesten. Den tredje anmeldelsen i saken kommer fra Hof kommune som har anmeldt de ansatte for flere forhold, forteller Reiersen.

– Men i utgangspunktet handler det om det har vært omsorgssvikt for fornærmede i saken, eller ikke, sier han.

Ingen siktede

Den fornærmede i saken er ikke avhørt fordi han ikke er i stand til det. Ingen er så langt siktet i saken, sier Reiersen.

– Det er en alvorlig anklage. Derfor har det vært viktig for oss å prate med alle som har vært involvert i behandlingen av fornærmede. Det har vært veldig mye følelser involvert fordi de alle fleste føler de har gjort en jobb her. Da er det vår oppgave å sammenfatte de opplysningene vi får fra alle de personene for å komme nærmest mulig sannheten.