NRK Meny
Normal

– Det nærmer seg vinn eller forsvinn

Ti poeng opp til trygg plass med bare 12 kamper igjen. De to neste kampene må vinnes, ellers ser det svært mørkt ut for eliteserietilværelsen til Sandefjord fotball.

Per Ketil Berg

Det er fortsatt håp, men det blir svært tøft. Vi må starte med å ta tre poeng hjemme mot Mjøndalen på fredag, sier daglig leder i Sandefjord fotball, Per Ketil Berg.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

– Det begynner å nærme seg vinn eller forsvinn for oss nå, innrømmer daglig leder i Sandefjord fotball, Per Ketil Berg.

Sandefjord tapte igjen søndag. Lillestrøm ledet 3–0 allerede etter 33 minutter, og nok en elendig start ødela vestfoldingenes mulighet for poeng på Åråsen.

Førstkommende fredag har ikke SF råd til nok en dårlig førsteomgang. Da venter Mjøndalen i Sandefjord.

– Det blir selvfølgelig en viktig kamp. Her må vi ha en trepoenger dersom vi skal ha sjanse på en sikker plass, sier Berg.

Laget fra Nedre Eiker er SFs nærmeste rival i bunnen av tabellen. Alt annet enn seier her kan bety kroken på eliteseriedøra, tror NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

– Ett poeng er ikke nok for Sandefjord. Det brenner i begge ender av lunta nå, og de må begynne å vinne kamper, sier han.

Etter Mjøndalen-kampen venter Tromsø på Alfheim. Lagene ligger på henholdsvis 15. og 14. plass på tabellen, begge syv poeng foran Sandefjord.

– Tøft, men ikke naivt

Søndagens bortekamp mot Lillestrøm så mange likhetstrekk med forrige kamp hjemme mot Rosenborg. Marerittaktige førsteomganger etterfulgt av strålende andreomganger. Inngangen til kampene, kombinert med trener Lars Bohinens 3-5-2-system har fått mye pepper fra forskjellig hold, men er ikke naivt, mener Per Ketil Berg.

Sandefjord-trening

Bare en håndfull spillere deltok på en lett restitusjonsøkt I Sandefjord mandag formiddag, flesteparten var spillere som ikke startet mot Lillestrøm 2. august.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

– Det er tøft, men ikke naivt, men man kan sikkert diskutere om det er riktig. Det gjør fotballekspertene, sier han.

– Man kan godt kalle det naivt. Det første man må gjøre når man er nyopprykka er å snøre igjen bakover. Sandefjord slipper inn altfor mye mål og det er her skoen trykker mest, sier Karl-Petter Løken.

– SF har ikke et trenerproblem

Elendige sportslige resultater til tross, trener Lars Bohinen har full tillit i Sandefjord.

– Ja, ellers ville han ikke vært her. Han er vår mann, sier Berg.

Karl-Petter Løken er enig.

– Dette har ikke noe med treneren å gjøre i det hele tatt. Sandefjord har den svakeste spillertroppen og således det tøffeste utgangspunktet. Hvis de skal bryte opp og gjøre forandringer nå, tror jeg det bare blir enda vanskeligere, sier Løken.

Lars Bohinen var ikke til stede på trening mandag formiddag, og har heller ikke svart på NRKs henvendelser.

Laster innhold, vennligst vent..