– Det er opp til kommunene

Statssekretær Kristin Holm Jensen sier det er opp til kommunene å ta ansvar etter at eldre ikke fikk si sin mening i innbyggerundersøkelser i Stokke og Andebu.

Kristin Holm Jensen

Statssekretær i kommunal -og moderniseringsdepartementet, Kristin Holm Jensen.

Foto: (Torbjørn Tandberg/KRD)

– Vi er opptatt av at kommunene skal ta ansvar nå for å sørge for å involvere sine innbyggere i den viktige prosessen framover. Det er kommunen som må ta ansvar for at alle stemmer blir hørt.

Det sier Holm Jensen som er statssekretær for kommunal -og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Men synes dere det er greit at man ikke hører på de eldre?

– Vi tenker at det er kommunene som må ta ansvar for dette nå, men det kan være klokt å høre alles stemmer i en prosess der man skal ta en viktig beslutning.

Les også:

Gir ikke råd og veiledning

Holm Jensen sier det at alle, uansett alder, blir hørt vil gi et bedre grunnlag for å fatte en beslutning. Hun opplyser videre de ikke vil gå inn å gi råd og veiledning om hvordan man bør gjennomføre meningsmålinger.

Det er opp til kommunene å ta ansvar

Kristin Holm Jensen

Vi tenker at kommunene selv må ta ansvar for det, og at de må kunne styre de lokale prosessene. Det vil være klokt å høre så mange stemmer som mulig, når man skal viktige beslutninger. Da har man et bedre grunnlag for den beslutningen, gjentar hun.

Les også:

Bedre tilbud i framtiden

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner gestikulerer med hendene

Kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner, sier han har tillit til at kommunene finner de beste løsningene for sine innbyggere.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Holm Jensen sier meningsmålingene kan gi viktig informasjon om hva innbyggerne er opptatt av.

Hvilke tjenester de er opptatt av, og hvordan er sammenslåing med andre kommuner kan gi et bedre tilbud i framtiden.

Kommunal -og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sier at han har tillit til at kommunene viser lokalt lederskap og finner de beste løsningene for innbyggerne.

Les også: