NRK Meny
Normal

– Det er Kristins pappa som har gjort jobben

Søsteren til Kristin Juel Johannessen har blandede følelser overfor Larvik-politiet etter etterforskningen av saken.

Kristin Juel Johannessen

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 5. august 1999, 12 år gammel. Faren hennes har etterforsket saken selv i årene etter.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

Torsdag ble det kjent at en 38 år gammel mann er pågrepet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999. Mannen er den samme som ble domfelt og senere frikjent for drapet i 2002.

Kristins familie har siden den gang følt seg sikre på at politiet allerede da hadde riktig mann, og spesielt faren har selv etterforsket saken i årene etter.

Selv sier 38-åringen at han ikke har noe med saken å gjøre.

– Ikke rom for flere småfeil

Linda Juel Johannessen

Linda Juel Johannessen (34) tror politiet nå har pågrepet rett mann for drapet på søsteren hennes.

Foto: Privat

Både Kristins søster og far mener at det denne gangen ikke er rom for tvil eller feil i saken, og håper på en rettskraftig domfellelse av 38-åringen.

– Politiet har flere ganger nevnt at de har gjort småfeil. Allerede fire år etter drapet sa de at alle steiner var snudd. Det som nå har kommet frem, er at ikke alle steiner var snudd. Nå har de fullverdig DNA-bevis, sier Linda Juel Johannessen, Kristins søster, til NRK.

Kjell Johan Abrahamsen, konstituert visepolitimester i Vestfold, sier at politiet fire år etter drapet følte at de hadde gjort alt de kunne i saken.

– Men nå viser vel utviklinga at det ikke stemte. Man må imidlertid huske på at det som har frembrakt det nye DNA-beviset er en ny metode man ikke hadde den gang, sier han.

– Pappa har gjort jobben

Linda Juel Johannessen har nå blandede følelser når det gjelder etterforskningen gjort av Larvik-politiet.

– Vi hadde ikke fått det siste beviset uten dem, samtidig er det stort sett min far som har gjort jobben. Det er Kristins pappa som faktisk har gjort dette her, sier hun.

Abrahamsen gir Kristins far Roar Juel Johannessen en stor honnør for jobben han har gjort i saken.

– Det er ikke vanskelig å forstå hvilken utrolig vanskelig situasjon han har vært i. Når det er sagt, vil jeg si at vi vil at dialogen vår med far og andre etterlatte skal gå direkte til dem, og ikke via media. Derfor kommenterer vi ikke ytterligere at Kristins søster mener faren skal ha æren for siktelsen.

Enveisdialog

Kristins far har fått tilsendt alle dokumenter i saken, og etterforsket drapet selv siden starten.

– Vi har fått beskjed fra politiet om at vi skal ha gjensidig dialog og tillit til at de gjør jobben sin. Det har vært mangel på denne dialogen, den har stort sett gått én vei – fra vår familie og ut til Larvik politikammer, sier Linda.

– Dersom familien opplever at de har hatt en enveisdialog med oss, beklager vi det. Vi er opptatt av å ha en veldig god dialog med dem, men det skjer ikke via media, sier Abrahamsen.