NRK Meny
Normal

– De har tatt feil mann

Flere i rusmiljøet i Sandefjord mener at politiet har arrestert feil mann etter skytedramaet fredag formiddag. Politiet vil ikke kommentere ryktene om et hevnmotiv.

Andrè Jacobsen, Kjetil og Roy Willy Johansen

Andrè Jacobsen, Kjetil og Roy Willy Johansen kjenner rusmiljøet i Sandefjord godt.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Roy Willy Johansen og Andre Jacobsen er begge godt kjent i rusmiljøet i Sandefjord. Begge mener de at politiet har pågrepet feil mann i saken.

Fredag kveld i 20.30-tiden pågrep politiet i Vestfold en 63 år gammel mann i et leilighetskompleks i Sandefjord. Etter det NRK.no kjenner til skal denne mannen være norsk.

– Han som er tatt nå har ikke gjort det. Den som skjøt er en utlending. Jeg var sammen med to av dem som nå er skutt kvelden før skytingen. Der var det en som sa at kvinnen skulle dø i helvete. Det er han som skjøt, sier Johansen.

Har du sagt noe til politiet om dette?

– Nei, for det er ingen som har spurt meg, men jeg skal fortelle dem det, sier han.

Mange rykter i byen

Den 63-årige mannen som er siktet for drapsforsøk, nekter for skytingen.

– Han er siktet for drapsforsøk. Vi har grunn til å tro at det var han som skjøt de tre personene, samt skjøt mot en fjerde person, som kom seg unna. Han nekter for å ha stått bak skytingen, sier politiadvokat Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt.

Det har gått svært mange rykter både i og utenfor rusmiljøet i Sandefjord etter skyteepisoden. Svært mange av disse ryktene skal ifølge NRK.no sin reporter på stedet gå ut på det samme; at mannen som skjøt har folk i nær slekt, barn eller barnebarn, som har blitt dratt inn i rusmiljøet.

Noen sier også at vedkommende i mannens familie er død som følge av rus.

Disse ryktene vil jeg ikke kommentere, sier Selstad Hansen til NRK.no.

Snakket med folk i gatene

Politistasjonssjef Brian Jacobsen var lørdag formiddag på fotpatrulje rundt i Sandefjords gater. Han snakket mye med flere i rusmiljøet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brian Jacobsen og Kai Utheim

Politistasjonssjef Brian Jacobsen gikk fotpatrulje for å snakke med folk etter skytedramaet i Sandefjord fredag. Her snakker han med Kai Utheim.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Var sammen med kvinne i forkant

Roy Willy Johansen

Roy Willy Johansen har bodd i Sandefjord i 55 år. Han sier det er tre venner av ham som er skutt, og er rystet over det som har skjedd.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Andre Jacobsen var sammen med den 49 år gamle kvinnen, som nå holdes i kunstig koma ved Ullevål Universitetssykehus i Oslo, like før skytingen.

– Jeg møtte kvinnen som ble verst skadd på Vinmonopolet før skytingen. Det ble noe surr med betalingen inne på polet så jeg forvant for å kjøpe meg en kaffe. Planen var jo å møte de andre der skuddene falt, men så husket jeg at jeg hadde en resept jeg skulle løse ut på apoteket. Derfor gikk jeg heller dit. Det er jo bare tilfeldigheter. Jeg kunne like gjerne vært den som fikk ei kule i kroppen, forteller Andre Jacobsen til NRK.no.

Begge sier at rusmiljøet i Sandefjord har tatt dette tungt.

– Vi synes det er jævla trist og tungt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Åstedet i Sandefjord

Politiet har natt til fredag satt opp telt ved åstedet i Sandefjord der tre mennesker ble skutt fredag formiddag.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Satt opp telt ved åstedet

Fordi det begynte å snø fredag kveld har Kripos satt opp et telt ved åstedet der de tre ble skutt. Området er fortsatt sperret, og de holder på med tining i teltet. Roy Willy Johansen har sitt vanlige tilholdssted nettopp her. Han er fortsatt rystet etter gårsdagens hendelser.

– Jeg synes dette er helt forferdelig. Det er tre venner som er skutt. Vi er fly forbanna alle sammen her i rusmiljøet. Nå må vi bare få rottet oss sammen og få tatt den som har gjort dette, sier Johansen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.