– Dårligere sanger blir ofte bra

Hvor hen han tropper opp på en scene, lager han en egen låt om det stedet. Til og med NRK Vestfold har fått en hyllest.

– Publikum må forstå at jeg står på scenen og spiller noe som er helt for jævlig dårlig. Det må jeg tåle, sier komiker og musiker Egil Hegerberg, også kjent som Bare Egil band.

Egil Hegerberg, også kjent som Bare Egil, lager en ny låt til hver konsert han spiller på med lokal vinkling.

NRK Vestfold feirer 25 år og har i den forbindelse fått en egen sang signert av «Bare Egil»

– Nei, altså, jeg satt jo så trøstig og jobba, sleit, svetta og skrev låt i dag til Horten, også ble jeg avbrutt. Jeg ble oppringt fra NRK Vestfold, for det viste seg at de har bursdag i dag og trengte en sang i den forbindelse, og da måtte jeg legge Horten-sangen midlertidig på hylla, sier Hegerberg og ler.

Avslutter jubileumsturné

Det er 20 år siden han ga ut debutalbumet ditt: "Absolutt Ikke Bare Egil Band" og nå er han på jubileumsturné.

I den forbindelse skal han opptre på Glassmagasinet i Horten, som vil få en splitter ny sang.

– Fordelen er at det er utsolgt på Glassmagasinet uansett så det at jeg forteller at sangen ikke er ferdig enda, det vil ikke påvirke billettsalget i hvert fall. Og det er jo kjempebra at dere ringte, for det medfører jo til at kravene til kvalitet må senkes ytterligere, og da kan det hende at det blir forferdelig dårlig og dermed veldig, veldig bra, sier Hegerberg.

Går for «nedre gull»

For teorien til den norske musikeren går nemlig ut på at jo dårligere en sang er, jo bedre blir den:

– Jeg har ikke noen spesielt gode egenskaper til å lage noe veldig meningsbærende og vakkert og flott, så da er det bedre for meg å gå for "nedre gull".

Ved at man senker kravene til kvalitet kan det oppstå noe som man ellers ikke ville laget, mener han. Det er egentlig ingen nedre grense for kvalitet, viser det seg.

– Så du har egentlig oppskriften på å lage "nedre gull"?

– Det har vist seg at det blir ikke nødvendigvis bra selv om det er dårlig. Veldig ofte så blir det bare dårlig likevel, men allikevel så er det aller beste det som er dårlig.

Dataprogram velger tema

Det er et dataprogram som velger hva han skal skrive om, avslører han til NRK.Hvor mange sanger han har skrevet hittil, er han litt usikker på.

– Jeg prøver å føre inn alle sangene inn i et Excel-ark ettersom jeg lager dem, men jeg spiller dem ikke nødvendigvis inn. Det er ikke alt som blir like bra, sier han.

Men noen sanger har det blitt plate av.

– Jeg tipper at jeg har laget rundt fem sanger i Horten, hvor da Vervenfestivalen-låten er den eneste som har blitt gitt ut av de tre. Også har jeg laget en kjempefin jubileumssang til Gjengangeren for noen år siden. Den har dessverre ikke blitt gitt ut enda, men som kanskje vil komme ut på en plate om noen år.