NRK Meny
Normal

– Blant landets beste ensembler

Mer anerkjennelse blant vestfoldinger og finpussing av dagens musikalske arbeid. Slik vil den nye kunstneriske lederen jobbe med Marinemusikken når han tiltrer sin nye stilling over sommeren.

Kunstnerisk leder i Marinemusikken, Bjarte Engeset

Engeset håper Vestfolds befolkning har vett til å få med seg Marinemusikkens prestisjetunge toner.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Forsvarets musikk har for første gang tilsatt tre fagdirektører. Disse vil fungere som kunstneriske ledere i Forsvarets stabsmusikkorps, Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Kongelig Norsk Marines Musikkorps.

Sistnevnte er også kjent som Marinemusikken, hvor Bjarte Engeset blir ny kunstnerisk leder. Han har vært dirigent og orkesterleder, i tillegg har han en bakgrunn fra klassisk musikk.

Vestfold huser en nasjonalskatt av et militærkorps, mener han.

– Jeg vet at dette er et av Norges beste ensembler, sier Engeset til NRK.

– Håper alle forstår

Marinemusikken, eller som det heter på det offisielle språket Kongelig Norske Marines Musikkorps, holder nemlig hus i Horten. Engeset bor i Larvik, og har dermed kort reisevei til den nye jobben sin.

Nå vil han at lokale innbyggere får opp ørene for korpset.

Den kongelige norske marines musikkorps

Den kongelige norske marines musikkorps har tilhold i Horten. Vestfolds befolkning bør forstå hvilken nasjonalskatt som ligger her, mener Engeset. Her spiller de ved Slottet.

Foto: Roald / SCANPIX

– Vi gjør veldig mye riktig fra før, men jeg vil jobbe med å perfeksjonere musikken vi spiller. Så håper jeg at alle i Vestfold forstår og vet at de har et fantastisk ensemble i sitt eget fylke, sier den påtroppende kunstneriske lederen.

Korpsleder Truls Sandaker er begeistret for at Engeset overtar det musikalske ansvaret.

– Vi har samarbeidet mye med ham før, så vi vet at han har en rekke gode kvaliteter. Han er en dirigent med utrolig mye kunnskap om musikken han jobber med. Dessuten er han flink til å formidle hva han vil med den overfor musikerne, sier korpslederen.

– Hvorfor har forsvaret ansatt fagdirektører som blir kunstnerisk ansvarlige?

– De siste årene har vi hatt sjefsdirigenter løselig tilknyttet oss. Nå ønsker vi å gjøre den stillingen enda sterkere, med et større ansvar for den faglige utviklinga av korpset, sier han.