NRK Meny
Normal

– Aldri hatt det så gøy på en scene

For Bare Egil er ingenting morsommere enn å opptre for barn.

Bare Egil og Aslag Guttomsgaard er mest kjent for sitt band «Black Debbath». Denne uken var starten på et barneshow som vil besøke flere barneskoler i fylket.

Se video: Bare Egil koser seg på scenen

Bare Egil og Aslag Guttomsgaard er mest kjent for sitt band «Black Debbath». Denne uken var starten på et barneshow som vil besøke flere barneskoler i fylket.

Showet «Superpopulære barneshow» er et samarbeid med Den kulturelle skolesekken (DKS) i Vestfold. I løpet av tre måneder vil de erfarne musikerne skape latter og musikkglede for en rekke barn i Vestfold.

Selv om de er mest kjent for å opptre for voksne, mener Bare Egil at det er ingenting som er bedre enn å opptre for barn.

– Det er det morsomste jeg har hatt det på en scene noen gang. Jeg lo så godt at tårene trilla, og så vidt klarte å stå oppreist. Det er veldig komisk når det kommer en førsteklassing opp på scenen og slår deg i magen. Det er ikke mye som slår de øyeblikkene. Man får ikke det i en vanlig jobb, sier han.

Et ærlig barneshow

Showet ble opprinnelig laget for voksne, men det viste seg at barn forstod det bedre. De forteller også at de har gjort bevisste tiltak for å rette showet mot barn.

– Dette er et barneshow som er litt annerledes enn andre. Det er et veldig ærlig barneshow. Vi legger ikke skjul på at barn er veldig dumme og at barn er veldig bråkete. De trenger virkelig å høre det. Det er veldig mange som prøver å glatte over og late som at barn er små voksne. Det er de ikke. De er dumme som brød, sier Bare Egil.

Blir provosert

Forestillingen er fylt med masse humor og barna ler og koser seg. Det er også mye erting av barna. Det gir motivasjon, mener Egil.

– Det er ganske hard kost for dem. De blir provosert. Det er tøft, men de kommer ut av det styrket. De har med seg en ballast i livet, som andre barn som ikke har fått med seg forestillingen ikke har.