NRK Meny
Normal

98 dager siden forrige SF-seier i serien

Søndagens kamp endte med nok et tap for Sandefjord. Men Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror mange lag får problemer mot SF dersom de spiller like godt som de gjorde mot dem.

Lars Bohinen

RESTITUERTE: Sandefjord-trener Lars Bohinen (i rødt) og SFs nye målvakt Anders Gundersen under mandagens restitusjonsøkt.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen lot seg imponere av Sandefjord i andre omgang.

– De tør å spille fotball, de presser oss og skaper flere gode muligheter. Spillerne slipper ned skuldrene og bekymrer seg ikke for resultatet – da får de til det de vil. All ære til Sandefjord som gjør det veldig vanskelig for oss i den perioden, sier «Brutter'n» til NRK før treningen i Bugårdsparken mandag formiddag.

RBK trener i Sandefjord

FØR HJEMREISE: Rosenborg-spillerne trente en lett økt på Storstadion i Sandefjord mandag ettermiddag før de reiste hjem til Trondheim.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

– Det brenner et blått lys

SF-trener Lars Bohinen mener andre omgang i går var årsbeste. Men tabellen er dyster lesing, SF har ni poeng opp til trygg grunn. Forrige seier kom 19. april, 98 dager før RBK-kampen.

– Du kan godt si det brenner et blått lys. Men jeg er optimistisk til at vi klarer å snu dette og bygge videre på den opplevelsen vi hadde tidvis i går. Gutta har nivået inne, det er jeg helt sikker på, sier Bohinen.

Sandefjord fotball trener

RASKT I GANG: Sandefjord hviler ikke. 12 timer etter 2-1-tapet mot Rosenborg var de i gang med en restitusjonsøkt på hjemmebanen.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Han tror dårlig selvtillit er en av årsakene til at laget hans ikke spiller oftere slik de gjorde mot RBK.

– Vi har tapt mange kamper og fått dårlig betalt i kampene vi har vært gode. Det tærer på, sier han.

Les også:

«Brutter'n» skryter av SF

Ingebrigtsen tror imidlertid mange lag kommer til å slite mot det Sandefjord-laget han så glimt av i går.

– Det handler å lage mer trøbbel for motstanderen enn det de gjør for deg. Det gjorde Sandefjord i går og da er de et godt lag.

Kåre Ingebrigtsen

TROR PÅ SANDEFJORD: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen synes laget hans hadde god kontroll på kampen mot Sandefjord, bortsett fra en 20–25 minutters periode hvor Sandefjord var imponerende gode.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Kampen startet oppskriftsmessig. Norges beste lag for tiden scoret to raske mål og det sto 2–0 etter ti minutter.

Kampen var etter alle solemerker punktert allerede.

Men et helt annerledes, nærmest ukjent Sandefjord-lag tok RBK virkelig på sengen i andre omgang. «Guttane» presset serielederne kraftig og skapte flere store sjanser. Den største av alle tilhørte eks-RBK-er Kjell Rune Sellin som skled ballen over åpent mål.

Men så satt den. Cheikhou Dieng sendte en lur pasning gjennom til Pål Alexander Kirkevold som iskaldt satte ballen i mål. Men det holdt ikke, RBK rodde seieren i land.

Laster innhold, vennligst vent..