26-åring løslatt etter Torp-aksjonen

Politiet har valgt å løslate Oslo-mannen som er siktet for falsk forklaring etter den store politiaksjonen på flyplassen i Sandefjord.

Væpnet politiaksjon på Torp flyplass fredag.

Politiet hadde mannskaper både inne i terminalen og utenfor i flere timer fredag 8. desember.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– For å holde en person pågrepet, må det være fare for at bevis kan gå tapt eller gjentakelse. Vi anser ikke at noen av disse vilkårene er oppfylt. Derfor er han løslatt, sier politiadvokat Magnar Pedersen til NRK.

Politiet i Vestfold har søndag i samarbeid med politiet i Oslo foretatt en ransaking av mannens bosted. Hos mannen har de beslaglagt en mobiltelefon som de har gått igjennom. De skal også skal undersøke mannens datamaskin.

– Vi skal se om det er noe på dette som kan kaste lys over denne saken, både det som taler for ham og det som taler mot han, sier Pedersen.

Ifølge Magnar Pedersen er ubetinget fengsel hovedregelen for falsk forklaring og når den har medført at nødetatene har rykket ut. Det kan også komme et erstatningskrav fordi det ble brukt store ressurser under politiaksjonen på Torp flyplass.

Falsk forklaring

Mannen ga politiet inntrykk av at det kunne skje noe veldig alvorlig på flyplassen. Politiet sendte derfor store mannskaper til Torp. Det viste seg senere at alt var bare oppspinn fra mannens side, og han er siktet for falsk forklaring.

Politiet kjenner ikke til hvilket motiv 26-åringen har hatt for å fortelle en slik historie.

Mannens advokat, Brynjar Meling har tidligere sagt til NRK at mannen er oppriktig lei seg for det han har stelt i stand. Meling har for øvrig sagt at det kan bli aktuelt med en psykiatrisk undersøkelse for å få vurdert om 26-åringen er tilregnelig.

Politiet etterforsker saken videre.