NRK Meny
Normal

Vil ha 19 millioner for leilighet i Sande

Daglig leder i Nordre Jarlsberg Brygge, Håkon Kristiansen, skal selge leiligheten sin.

Daglig leder i Norde Jarlsberg Brygge, Håkon Kristiansen.

Håkon Kristiansen skal selge sin 250 kvadratmeter store leilighet og vil heller kjøpe en mindre leilighet i Nordre Jarlsberg brygge. (Arkivbilde)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Håkon G. Kristiansen, som er på eiersiden i Nordre Jarlsberg Brygge-prosjektet, skal selge leiligheten sin som ligger helt ute i fjæra, skriver Finansavisen.

– Jeg tror vi lander på en prisantydning rundt 19 millioner kroner. Det er ikke langt unna selvkost, sier Håkonsen til Finansavisen.

76.000 kr kvadratmeteren

Leiligheten er på 250 kvadratmeter og er vesentlig større enn de andre leilighetene i Nordre Jarlsberg Brygge, et stort byggeprosjekt i vannkanten utenfor Sande.

19 millioner gir en prisantydning på 76.000 kroner kvadratmeteren. Gjennomsnittet i Vestfold er rundt 30 000 kroner kvadratmeteren.

Håkon Kristiansen har familien sin på Grua og har pendlet til leiligheten i Sande i ukedagene. Nå er han lei av pendlingen og vil kjøpe en stor leilighet nærmere hjemme. Han vil heller ha en mindre leilighet i bryggeprosjektet, sier han til Finansavisen.

Hundretalls leiligheter

Nordre Jarlsberg brygge er et byggeprosjekt med hundretalls leiligheter. Første byggetrinn med 41 boliger ble igangsatt i 2009 og et hundretalls leiligheter er ferdigstilt og under bygging. Totalt skal det bygges 1600 boliger de kommende årene.

Nordre Jarlsberg brygget har i tillegg til leilighetene også planer om 24 000 kvadratmeter med næringsareal og hotell og 1000 båtplasser.