NRK Meny
Normal

17,5 år for Holms-drapet

22-åringen som var tiltalt for drapet på Tom Raymond Hansen ved Holms motell i Larvik i 2012, er i Agder lagmannsrett dømt til 17,5 års fengsel for overlagt drap.

Drap ved Holms motell i Larvik

Det var natt til 24. september 2012 at Tom Raymond Hansen (35) ble skutt og drept ved Holms motell i Larvik.

Foto: Terje Bendiksby / ntb scanpix

Da saken ble behandlet i Larvik tingrett i fjor, ble mannen dømt til 16 og et halvt års fengsel for overlagt drap. I november i fjor ble det kjent at 22-åringen anket denne dommen.

Han har erkjent at han drepte mannen, men nekter for at drapet var planlagt.

I fradrag fra dommen kommer 558 dager som 22-åringen har sittet i varetekt. Domfelte må også betale i alt 400 000 kroner i oppreisning til offerets pårørende.

Preg av henrettelse

Lagmannsretten har kommet til at drapet ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Drapet karakteriseres som å bære preg av en henrettelse der avdøde ble oppsøkt av tre personer i sitt hjem hvor han i realiteten var vergeløs.

Kuttet ett år

22-åringen har tilstått alle forhold han var tiltalt for, bortsett fra at drapshandlingen ble begått med overlegg. Lagmannsretten har lagt vekt på tilståelsen ved at den har redusert samlet straff med ett år. Likevel ble altså straffen ett år lenger enn tingrettens dom.

– Reagerer på dommen

22-åringens forsvarer Jon Anders Hasle mente at 15 års fengsel var en passende straff. Han sier at han klient ikke er fornøyd med lagmannsrettens dom.

– Han mener dette er et uriktig resultat. Han anket tingrettsdommen fordi han var uenig i at drapet ble begått med overlegg. Samtidig anket aktor fordi han ville ha 19 års fengsel, så sånn sett er det ingen som har fått fullt gjennomslag.

Hasle vet foreløpig ikke om også denne dommen skal ankes.

– Det skal jeg drøfte nærmere med min klient.

Les også:

Den 6. februar i år ble 22-åringen funnet skyldig i overlagt drap også av juryen i Agder lagmannsrett. Men straffeutmålingen ble ikke kjent før i dag.