17-åring tok og lagret seksualiserende bilder av barn

Gutten må i fengsel i over ett år etter 19 brudd på loven.

– Det er en riktig og grundig dom, sier aktor i saken, Torunn Hallenstvedt Siqveland, til NRK.

Den 17 år gamle gutten var tiltalt for å oppbevare bilder og video av gutter og jenter under 18 år, drapstrusler, sjikane og bruk av narkotika.

Politiet begynte å etterforske saken da en 17 år gammel jente for noen måneder siden gikk til politiet fordi han hadde trakassert og plaget henne i en lang periode, til tross for at han var ilagt et besøksforbud overfor jenta.

På guttens pc og mobiltelefon fant politiet bilder av unge gutter og jenter, delvis eller helt nakne. Flere av bildene skal han ha tatt selv, ifølge dommen fra Sandefjord tingrett.

Han spredde også et bilde av den 17 år gamle jenta kun iført en truse, på Snapchat.

Flere trusler

Flere av punktene i tiltalen dreier som også om drapstrusler gutten har kommet med, overfor jenta og hennes mor, men også en ansatt på en barnevernsinstitusjon han har vært på.

Truslene mot jenta har kommet direkte fra han, men han manipulerte også ei annen jente til å ringe inn drapstrusler mot mor og datter.

På barnevernsinstitusjonen oppfordret han også en jente som var der, til å drepe en ansatt.

Ifølge Sandefjords Blad innrømmet gutten i retten at han er en manipulerende person og flink til å få andre til å gjøre ting for ham.

Politiet skal også ha slitt med å skaffe vitner i saken fordi mange fra redde for 17-åringen og hvilke konsekvenser det ville fått ved å snakke med politiet.

Uklart om han anker

Guttens forsvarer, Johan Gran, sier til NRK torsdag kveld at han foreløpig ikke har noen kommentar til dommen fordi han ikke har snakket med sin klient ennå. Om det blir anke er dermed fortsatt uklart.

I tillegg til fengselsstraffen på ett år og to måneder er han dømt til kontaktforbud overfor den 17 år gamle jenta i tre år.

Han må også betale oppreisningserstatning til tre fornærmede, inkludert 40 000 kroner til den 17 år gamle jenta.