Normal

15 år for Nøtterøy-drapet

Terje Blom-Pettersen er dømt til 15 års fengsel for drapet på kona i november 2005.

Nøtterøy-drapet
Foto: Peter Tálos / Scanpix

Nøtterøy-drapet Dommer Diderik Behrens
Foto: NRK

I dommen heter det at drapet er begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

Det er blant annet lagt vekt på at 44-åringen nedla mye arbeid i å skjule drapet for sin familie.

Retten mener 44-åringen har vist lite tegn til anger.

Anker

Blom-Pettersen er også dømt til å betale tilsammen 1 532 000 kroner i erstatning og oppreising til parets fire barn og konas foreldre. Han er i tillegg fradømt arveretten etter sin kone og retten til å sitte på uskiftet bo.

Terje Blom-Pettersen anket deler av dommen. Hans forsvarer forklarte at 44-åringen ønsker en ny vurdering av bevisene og straffeutmålingen, men at han godtar å bli fradømt arveretten etter sin kone.

- Leit at han anker

Familiens bistandsadvokat Rita Aase mener oppreisingserstatningen kunne vært høyere, men sier til NRK at hun er rimelig godt fornøyd med dommen.

Broren til den drepte Nøtterøy-kvinnen sier til NRK at familien er fornøyde med at straffen er i tråd med aktors påstand om 15 års fengsel.

- Det vi syns er leit er at dommen ble anket, sier broren og legger til at familien hadde håpet at familien, og særlig barna, skulle bli skånet for å måtte gå igjennom en ny rettssak.

Terje Blom-Pettersens forsvarer, Arild Holden, mener straffen er for streng.

- De formildende omstendigheter som er tilstede, er ikke nevnt av domstolen i det hele tatt. Jeg oppfatter dommen som noe ensidig, sier Holden.

Gravd ned

Liket av den 41 år gamle kvinnen ble gravd ned på Tønsberg skytebane, og funnet nesten tre uker etter drapet.
Det var 44-åringen selv som fortalte politiet hvor han hadde gravd ned kona, etter å ha blitt konfrontert med bevisene politiet hadde. 

Blant bevisene som ble lagt frem i rettssaken var  funn av en stor mengde blodflekker på soverommet i familiens hus på Nøtterøy. 

Kalt en løgner  

Nøtterøy-drapet

I løpet av rettssaken, vitnet både familie og kolleger av den drepte. Blant andre har den drepte kvinnens søster og far vitnet. De karakteriserte 44-åringen som sjalu, manipulerende og arbeidssky. Ektemannen ble også framstilt som en løgner og beskyldt for å ha utsatt kona for seksuelle krenkelser og voldtekt.

Tiltaltes søster vitnet også under rettssaken, og hun ga et helt annet bilde av broren.

 - Han er det mest kjærlige mennesket jeg kjenner. Han var så inderlig glad i barna sine og kona, forklarte hun i Tønsberg tingrett.  

Rettssaken varte i fire dager, fra 20. til 23. mars. 11 vitner forklarte seg.

Ekteskapsproblemer

Motivet for drapet skal ha vært at ekteskapet skrantet. I løpet av fjoråret trakk avdøde seg mer og mer vekk fra mannen sin, og fortalte at hun ikke lenger hadde noen følelser for ham. Ifølge 44-åringens søster var han svært fortvilet og frustrert over dette.