NRK Meny
Normal

– En dramatisk natt

14 hotellgjester ble sendt til legevakta. Hotelldirektøren tror han vet hvem som moret seg med pulverapparatet.

Hotellet i Stavern evakuert

Politimannen bærer på pulverapparatet som ble tømt inne på hotellet. Til høyre blir noen av gjestene tatt hånd om av ambulansepersonell.

Foto: Geir Eriksen

Nødetatene rykket ut på røykutvikling, men det viste seg at noen hadde moret seg med et brannslukningsapparat, opplyser brannvesenet.

Meldingen om røykutvikling på Hotel Wassilioff i Stavern kom klokken 02.16.

Noen hadde brukt et brannslukningsapparat i tredje etasje uten at det var brann. Det førte til at brannalarmen ble utløst.

– Det var noen som hadde moret seg, opplyser Fred-Olaf Korsgården, vaktleder ved Vestviken 110-sentralen.

Fullt hotell

Hotellet ble evakuert og hele 14 personer ble kjørt til legevakt for sjekk etter å ha fått i seg pulver, opplyser politiet.

– Det er fint pulver, og det er ikke bra å få det i seg, sier Korsgården.

– Det var en dramatisk natt. Vi var ikke klar over at det var et pulverapparat de første minuttene, vi hørte bare at brannalarmen gikk og at det var mye røyk i gangene. Vi hadde et helt fullt hotell, og det gjorde saken enda mer dramatisk akkurat i de minuttene. Da måtte vi evakuere hele hotellet. Gjestene tok det fint, sier hotelldirektør Morten Christensen til NRK.

Ifølge hotelldirektøren var det en person som ikke bodde på hotellet, men var på et nachspiel der, som fyrte av pulverapparatet som utløste brannalarmen.

Vet ikke hvem som sto bak

Operasjonsleder i Vestfold-politiet, Anne Meyer, opplyser at det ikke var noen tegn til at det hadde vært brann eller røykutvikling noe sted på hotellet.

Foreløpig vet ikke politiet hvem som fyrte av pulverapparatet.

– Vi har snakket med noen personer som var på stedet, og så får etterforskninga prøve å finne ut hvem som har gjort dette, sier Meyer.

Oppførselen, hvis pulverapparatet ble brukt for moro skyld, har Meyer lite til overs for.

– 14 mennesker er blitt fraktet til legevakta. Det er ikke bra, sier hun.