NRK Meny
Normal

- Tour of Norway blir veldig viktig

Lars Petter Nordhaug ble den aller første sammenlagtvinneren av Tour de Yorkshire i helga. Men det er ikke opplagt at han kommer med i Tour de France av den grunn, mener NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Lars Petter Nordhaug

– Det har vært utrolig mye tilskuere. I dag hadde jeg gode bein så jeg kunne nyte massene, sa nordmannen etter rittet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Bildet er ikke fra helgens ritt.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– Sky bygger laget rundt Chris Froome som skal vinne den gule trøya. Da må Froome skreddersy sitt lag, så om Lars Petter passer inn der, det vet jeg ikke, sier Pedersen.

Likevel, dersom Nordhaug gjør det bra i Tour of Norway, som starter om to uker, kan sjansene øke betraktelig, mener Pedersen.

– Da begynner det å likne en Tour de France-kvalifisering, sier Pedersen.

Les også: Nordhaug vant Tour de Yorkshire

Sky-hjemkomst

Dag Erik Pedersen
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Nordhaug syklet for Blanco Pro Cycling før han i år signerte for Sky, laget han syklet for mellom 2010–2012.

– Jeg tror han hadde veldig godt av å komme tilbake til Sky. Der føler han seg hjemme. Lars Petter har fylt 30 og det er jo nå den store utviklingen kan komme. I tillegg ser det ut som han kjører mer riktig og roligere nå, mener Pedersen.

Første sammenlagtseier

30-åringen vant den første etappen, ledet etter etappe nummer to og tok nok bonussekunder på den siste etappen til å kunne sykle kontrollert i mål som sammenlagtvinner.

Tredagersrittet arrangeres for første gang. Hundretusenvis av tilskuere har fulgt rittet hver dag.

– Det har vært som etapper i Tour de France, sa Nordhaug til NTB etter løpet.