NRK Meny
Normal

- Ordnede arbeidsforhold et konkurransefortrinn

Flere streikende på Torvet i Tønsberg streiket med støtte fra arbeidsgiver.

Streik på Torvet i Tønsberg

STREIKENDE: Ansatte fra Nortura markerte sin misnøye med forslaget til ny arbeidsmiljølov på Torvet i dag.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

– Vi er veldig opptatt av midlertidige ansettelser. Vi har masse barn og barnebarn og vi er redde for framtida, sier Ann Kristin Kvaløsund, klubbleder i Nortura Vestfold.

Sammen med 70 prosent av de ansatte i Nortura og 80 prosent av de kontoransatte ved bedriften deltok hun i dag i den landsdekkende storstreiken mot regjeringens forslag om ny arbeidsmiljølov som ble arrangert av LO, Unio og YS. På Torvet i Tønsberg i dag var det svart med arbeidstakere som ønsket å markere sin protest.

Noe å bråke for

Kvaløsund er ikke i tvil om at forslaget til ny arbeidsmiljølov, som blant annet innebærer generell adgang til midlertidig ansettelse uten vilkår i inntil tolv måneder, er viktig å protestere imot.

– Det er absolutt noe å lage bråk for. Vi vet at det er altfor mye hull i det forslaget til at det vil virke slik som det kanskje er tenkt. Det blir for lettvint for arbeidsgiver, sier hun.

Konkurransefortrinn

Kvaløsund understreker at faste rammer i arbeidslivet er viktig og ikke bare for arbeidstaker. Under markeringen på Torvet var de ansatte kledd i blå klær fra Nortura.

– Vi trenger faste rammer og arbeidstider for å vite når vi skal ha fri og når vi skal på jobb. Ledelsen støtter streiken og vil at vi skal være synlige. Det er både min og ledelsens holdning at et godt organisert arbeidsliv er et konkurransefortrinn, sier hun.