Normal

- Horten + TNT blir neppe sant

Horten er så lunkne til en sammenslåing med oss at vi kan ikke bruke mye tid på det, mener ordfører på Nøtterøy, Roar Jonstang.

Kanalen mellom Tønsberg og Nøtterøy

Oversiktsbilde over Kanalbrua i Tønsberg.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Å samarbeide med Horten er ikke tema nå. Det blir å kaste blår i øyne på folk så lenge det er ikke er stemning for det i Horten, sier Jonstang til NRK.no.

Høyre-ordføreren begrunner det blant annet med at Arbeiderpartiet i Horten har sagt nei til å diskutere sammenslåing med TNT (Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme). I tillegg tror han de andre partiene i byen er lunkne nå.

– Det mest realistiske er TNT. Horten har sagt at de ønsker å prate med TNT basert på en bred politisk enighet, men den tror jeg ikke vi ser, sier Jonstang.

– Men kanskje er det interessant og mer aktuelt om noen år, sier Jonstang.

– Hva med å samarbeide med Stokke?

Roar Jonstang.

Høyre-ordfører på Nøtterøy, Roar Jonstang.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Jeg tror SAS-prosjektet (Sandefjord, Andebu, Stokke) har kommet så langt i prosessen at det vil bli resultatet. Da med en sannsynlig grensejustering ved Hogsnes, sier Jonstang.

Trolig folkeavstemning

På Nøtterøy i kveld inviteres det til et folkemøte om nettopp sammenslåing. Høyre-ordfører Jonstang har troen på at folket får si sin mening.

– Det er veldig sannsynlig at det blir folkeavstemning om Nøtterøys retningsvalg. De partiene som har flagget standpunkt er i klart flertall.

Helt konkret hva folk vil få spørsmål om er ikke klart.

– Vi må ha en prosess på det også, men der trenger vi profesjonell. Likevel er det TNT-spørsmålene som folk må svare på, mener Jonstang.