NRK Meny
Normal

- Hoderulling uvesentlig

- Hoderulling gir oss ikke bedre veier og tunneler.  Nå er det viktigere å finne årsaken til raset i Hanekleivtunnelen enn å lete etter syndebukker! Det sier Johan Lepperød, som var veisjef i Vestfold da Hanekleivtunnelen ble bygd.

Johan Lepperød
Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

- Media og en del politikere er opptatt av hvilke hoder som skal rulle.  Men det gir oss ikke bedre veier og tunneler.  Det viktigste nå er å finne årsaken til raset, og å forhindre at noe liknende skjer i fremtiden, mener Lepperød.

- Stygg ripe i lakken 

Selvsagt er det viktig at media og politikere er kritiske, men kritikken må gis på en konstruktiv måte, mener veisjefen som ble pensjonist i 2001.

- Vegvesenet har fått en stygg ripe i lakken, og dette må vi gjøre noe med. Det vil nok ta tid å bygge opp tilliten igjen, men vi har så mange dyktige folk at det bør gå bra, sier Lepperød.

- Føler ikke mye skyld

- I ettertid ser jeg nok at vi kunne tilrettelagt og hatt bedre oppfølging under byggingen i Hanekleivtunnelen. Men jeg føler ikke mye skyld for det som skjedde, sier Johan Lepperød.

- Viktig å få fram årsakene

Nå håper han den rapporten som regjeringen har bedt om får fram de nødvendige problemstillingene. Bare på den måten kan vi rette opp svakheter, og bidra til at vegvesenet kan gå fremtiden i møte med rak rygg, sier Vestfolds pensjonerte veisjef.