- Han satte dype spor

Et ja-menneske som alltid tenkte på andre. Slik karakteriserer venner og kollegaer Karl Erik Bøhn som ble bisatt tirsdag.

Karl Erik Bøhn
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

En stor skare av nåværende og tidligere norske toppspillere var møtt fram til bisettelsen i Sandefjord kirke. Det samme var ledelsen både i det norske og det ungarske håndballforbundet.

Les også:

Tidligere og nåværende ledere og trenere av håndballklubber og lag på mange nivåer hadde også funnet veien til Sandefjord kirke for å ta et siste farvel med Karl Erik Bøhn. En av dem var tidligere mangeårig landslagstrener for herrehåndballen, Gunnar Pettersen.

– Karl Erik var vel det største ja-menneske jeg har truffet. Han var i starten på en lysende karriere med Györ. Han bidro til at Larvik vant Champion League-finalen og førte landslaget i Ungarn fra å være helt ute av det gode selskap til å ta en bronsemedalje i EM i 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gunnar Pettersen (til v) og Bent Svele

Gunnar Pettersen (til venstre) og Bent Svele var to av mange fra håndballmiljøet som tok et siste farvel med Karl Erik Bøhn i Sandefjord kirke.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Over 100 landskamper

Pettersen fremhever Bøhns store arbeidskapasitet som håndballspiller og at han med sine godt over 100 landskamper har bidratt sterkt i norsk herrehåndball.

Tidligere trener for Norges kvinnelandslag i håndball Marit Breivik trekker fram Bøhns engasjement.

– Han var utrolig opptatt av at spillerne skulle lykkes både i klubb og på landslag, og det er trist at han skulle gå bort så tidlig. Jeg hadde håpet at han skulle fortsette å jobbe i Ungarn og lykkes videre som trener.

Satte dype spor

– Karl Erik Bøhn var hel ved. Han var omsorgsfull, omtenksom og veldig opptatt av andre, sier mangeårig håndballspiller Bent Svele.

Svele er en av mange som understreker Bøhns bidrag til håndballsporten.

– Han har betydd mye for norsk håndball, og gjennom åpenheten rundt sykdommen har han betydd mye for hele Norge. Karl Erik Bøhn har satt dype spor etter seg både i Norge og Europa.