NRK Meny
Normal

- Eldre bør levere førerkortet

Politiet mener at eldre sjåfører som sliter med å forstå trafikken bør levere inn førerkortet.

Bilist
Foto: Scanpix

- Folk som kjører mot kjøreretningen har ikke noe i trafikken å gjøre, og utgjør en fare for andre, sier politioverbetjent Morten Bergsholm, som er trafikkansvarlig i Vestfold politidistrikt.

Den siste tiden har flere eldre kjørt i feil retning i Frodeåstunnelen i Tønsberg, og Bergsholm er både overrasket og oppgitt.

LES: Strakstiltak på ny vei

LES OGSÅ: Nå senker de farten

- Hvis det er noen som ikke har de kvalitetene som kreves for å kjøre bil i trafikken med det kompliserte trafikkbildet som er i dag, må de enten skaffe seg dem eller levere inn førerkortet til politiet, sier han.

- Gå på kurs

Siden tunnelen åpnet 13. mars har fem bilister kjørt mot kjøreretningen i Frodeåstunnelen.

Bergsholm sier det er hovedsakelig eldre bilførere som har kjørt feil. Folk som ikke skjønner skiltene og oppmerkingen bør komme seg på kurs, sier han.

- Jeg har en klar oppfordring til eldre bilførere som føler at trafikkbildet blir komplisert og vanskelig; Ta et oppfriskningskurs, sier han.

Øvelse i tunnel

Siden 13.mars har fem bilister kjørt i feil kjøreretning i denne tunnelen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Må slutte å klage

Vegvesenet har hatt møter, senest mandag om hva de kan gjøre for at bilister ikke skal gjøre feil. Merkingen til innkjøringen skal bli enda tydeligere og midtrabatten forlenget. Men Bergsholm mener bilister må slutte å klage på vegvesenet.

- Man kan ikke skilte seg ut eller bygge seg ut av enhver trafikkfarlig situasjon som kan oppstå i trafikken. Jeg er av den oppfatning at vegvesenet har gjort en god jobb. De har dannet et godt grunnlag for skilting og oppmerking for de forskjellige kjøreretningene inn i tunnelen, sier han.